ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 13 Ιουνίου 2013
  • Views307

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η κυβέρνηση, καθώς μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα διαφανεί εάν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι Βενιζέλος και Κουβέλης θα μπορέσουν να γεφυρώσουν το βαθύ χάσμα που προκάλεσε στις μεταξύ τους σχέσεις η απόφαση του τερματισμού λειτουργίας της ΕΡΤ ή η χώρα θα οδηγθεί σε πρόωρες εκλογές.

Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, ο κ. Σαμαράς διαμηνύει ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι ”μη αναστρέψιμη”. Παράλληλα όμως συνομιλητές τους μεταδίδουν πως η πρόθεση του πρωθυπουργού δεν είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Είναι ενδεικτικό πως, παρότι μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, οι Βενιζέλος και Κουβέλης επέμειναν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς δε δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, κάτι που θα οδηγούσε σε καταψήφιση και προσφυγή στις κάλπες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς θα δώσει χρόνο, μέχρι την προσεχή εβδομάδα, οπότε και αναμένεται η πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να φθάσει στη Βουλή, προκειμένου να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, θα επικοινωνήσει σήμερα, Πέμπτη, τηλεφωνικώς με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι ζήτησαν δημοσίως την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης προκειμένου να ορίσουν συνάντηση.

Πάντως συνεργάτες του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη, ανέφεραν πως ”τα όσα λένε είναι σαν να μην έγινε ποτέ σύσκεψη την περασμένη Κυριακή”.

Αναφορικά με την απόφασή του για κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς, στη χθεσινή του ομιλία έκανε λόγο για ξέσπασμα υποκρισίας που έφτασε την Ελλάδα ως εδώ και δεν θέλει να θυσιάσει τα προνόμιά της.

”Η ΕΡΤ υπήρξε το μεγαλύτερο σύμβολο αδιαφάνειας της χώρας και αυτό τελείωσε χτες. Πλέον στη θέση της θα γίνει δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση, με προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η Ραδιοτηλεόραση έπρεπε να είχε αλλάξει από χρόνια. Ο οργανισμός όμως που θα γίνει θα είναι υγιής και σύγχρονος”, επισήμανε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments