ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 13 Φεβρουαρίου 2013
  • Views639

Την έντονη αντίδραση των τουριστικών γραφείων της Ξάνθης προκαλεί το γεγονός ότι οι πολυήμερες εκδρομές των Λυκείων της Ξάνθης, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ως προορισμό τη Βουδαπέστη και τη Κεντρική Ευρώπη, εκτελούνται από τουριστικά γραφεία της συμπρωτεύουσας.
Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο Θέμης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης, που διαθέτει  και τουριστικό γραφείο,  ανέφερε ότι ο ίδιος αισθάνεται αγανάκτηση για το γεγονός ότι το ΚΤΕΛ χρηματοδοτεί για χρόνια τις σχολικές μετακινήσεις και τις εκτελεί αν και απλήρωτο, ενώ οι εκδρομές των σχολείων γίνονται από ανταγωνιστές της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι τόσο το ΚΤΕΛ όσο και τα ιδιωτικά γραφεία δεν προτιμώνται από γονείς και καθηγητές.

ΕΛΜΕ Ξάνθης: Πλήρης διαγωνιστική διαδικασία χωρίς δυνατότητα παρέμβασης

Το XanthiPress.gr, αναζήτησε την άποψη των εκπαιδευτικών. Η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Μαρία Λουκοπούλου, απαντώντας σχετικά σημείωσε ότι οι καθηγητές δεν έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης καθώς το νομικό πλαίσιο είναι πλέον αυστηρό και προβλέπει τη συνήθη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθείται σε όλες τις αναθέσεις του Δημοσίου. Όπως σημειώνει, γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος και κατατίθενται κλειστές προσφορές, που ανοίγονται ενώπιον εκπαιδευτικών, γονεών, μαθητών και οι διαγωνισμοί κατακυρώνονται στη χαμηλότερη προσφορά.

Πάντως, όπως αφήνει να εννοηθεί ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, υπάρχουν περιπτώσεις Νομών, όπου οι εκδρομές δεν ανατέθηκαν σε γραφεία της Θεσσαλονίκης αλλά σε τοπικούς πράκτορες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments