ΠΑΙΔΕΙΑ — 11 Ιανουαρίου 2013
  • Views167

Μείωση των θέσεων φέρνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις –περίπου- 130 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» έχει μπει στην τελική ευθεία, αλλά το υπουργείο Παιδείας επιζητά τις ευλογίες των ιδρυμάτων και των κομμάτων προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το «Εθνος» το… ψαλίδισμα έχει σταματήσει στα 130 τμήματα, μια και υπάρχουν δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαγραφούν ή να συγχωνευτούν τμήματα στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να αναγκαστούν, για παράδειγμα, να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εν μέσω των σπουδών τους, εάν δεν προβλεφθεί μεταβατική περίοδος έως την οριστική «παύση» των τμημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο χάρτης των ΑΕΙ στην Ελλάδα αλλάζει. Και αν το υπουργείο τηρήσει τις δεσμεύσεις του σε λίγους μήνες οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα βρουν ένα μηχανογραφικό δελτίο με δεκάδες σχολές λιγότερες και προφανώς με λιγότερες θέσεις εισακτέων και φυσικά με μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

elea667

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η επαναφορά της βάσης του «10», η περικοπή των θέσεων στις στρατιωτικές σχολές και το «λουκέτο» στις αστυνομικές σχολές, τότε οι φετινοί υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες προκειμένου να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Για φέτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν λιγότερα τμήματα στο μηχανογραφικό πράγμα που σημαίνει ότι οι θέσεις που θα διατεθούν δεν θα ξεπεράσουν τις 75 χιλιάδες, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί πάνω από 80 χιλιάδες.

Πηγή: Real.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments