ΠΑΙΔΕΙΑ — 13 Φεβρουαρίου 2013
  • Views287

Αναλυτικά και διεξοδικά περιέγραψαν σήμερα στους δημοσιογράφους το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για τη συγχώνευση των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ , ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου . «Με συγχωρείτε πολύ αλλά δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι με 536 σχολές διάσπαρτες ανά την Ελλάδα , μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά από 35 χρόνια θητείας στην εκπαίδευση έχω και κρίση και γνώση για το τι πραγματικά συμβαίνει » ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. Μίλησε με παραδείγματα σχολών που λειτουργούν σε μικρές περιφερειακές πόλεις και δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τα εστιατόρια και τις καφετέριες των περιοχών αυτών , ενώ αναφέρθηκε και σε σχολές το επιστημονικό αντικείμενο των οποίων αμφισβητείται. «Την ώρα που στη Μέκκα του καπιταλισμού , την Αμερική, διδάσκεται ως μάθημα στα πανεπιστήμια το Μάρκετινγκ , εμείς στην Ελλάδα έχουμε σχολή τετραετούς φοίτησης»!

Υπεραμύνθηκε της συνέχισης της λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου αφού όπως είπε και ο υφυπουργός είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη σκέψη όταν στη Βουλγαρία , τη Σερβία και στην Τουρκία υπάρχουν πολύ δυνατά διεθνή πανεπιστήμια , ενώ άφησε παράθυρο για αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στο επίπεδο των ΑΕΙ. « Θα το δούμε αν χρειάζονται μία ή δύο σχολές ΑΕΙ για να υποστηρίξουν την τουριστική μας βιομηχανία» είπε χαρακτηριστικά.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments