ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 09 Ιανουαρίου 2013
  • Views152

Αλλο στικ έφθασε στον εισαγγελέα από αυτό που παρέδωσε ο Παπακωνσταντίνου

Περιπλέκεται η υπόθεση με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία ως μοναδικός “ύποπτος” εμφανιζόταν ως τώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο κύκλος των “υπόπτων” διευρύνεται τώρα, καθώς διαπιστώνεται ότι το στικάκι με την παραποιημένη λίστα που έφθασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων μέσω Διώτη-Βενιζέλου, δεν είναι αυτό που είχε παραδώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, τον Οκτώβριο του 2010. Πρόκειται για αντίγραφο, το οποίο δημιουργήθηκε  9 μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, όταν το αρχικό στικ υποτίθεται ότι βρισκόταν στα χέρια του κ. Διώτη.

Ετσι δεν μπορεί πλέον να διαπιστωθεί αν η παραποίηση της λίστας έγινε  στο αρχικό CD, ή σε κάποια από τα στικάκια-αντίγραφα. Δεν υπάρχει δηλαδή δυνατότητα να διαπιστωθεί αν τα ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου διεγράφησαν  όταν η λίστα βρισκόταν στα χέρια του, ή όταν είχε περιέλθει στον κ. Διώτη η στον κ. Βενιζέλο – για τους οποίους δικαιολογείται πλέον να ζητηθεί διερεύνηση ευθυνών.

 

Ουδεν μεμπτόν με τις καταθέσεις των συγγενών

Ενα άλλο στοιχείο που περιπλέκει της υπόθεση, ελαφρύνοντας παράλληλα τη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι το γεγονός ότι οι καταθέσεις των συγγενών του στην HSBC ήταν νόμιμες, δικαιολούνται από τα δηλωμένα εισοδήματα τους και έχουν φορολογηθεί.

Η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγος της Σ. Συκιαρίδης είχαν περίπου 1,2 εκ. ευρώ στην ξένη τράπεζα. Στον οικονομικό εισαγγελέα προσκόμισαν στοιχεία που δείχνουν ότι είχαν δηλώσει πολλαπλάσια εισοδήματα και πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους.

Ο σύζυγος της άλλης εξαδελφης του κ. Παπακωνσταντίνου, ο  Ανδρέας Ροσώνης, είχε  στην HSBC περίπου 650.000 ευρώ μέχρι το 2005. Με τον νόμο Αλογοσκούφη έφερε τα χρήματα του στην Ελλάδα, πληρώνοντας τον ειδικό φόρο που είχε επιβληθεί τότε.

Πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments