• Views425

Mε την ολοκλήρωση της παράτασης του διαγωνισμού για τη ΣΕΚΑΠ αναμένεται ότι θα κατατεθεί η δεσμευτική προσφορά της πλευράς Σαββίδη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΣΕΚΑΠ. Ο ομογενής επιχειρηματίας ελέγχει, ουσιαστικά, την υπόθεση της εξαγοράς μετά τη συμφωνία του με τη ΣΕΚΕ και αναμένεται ότι θα αποκτήσει τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία.

Από την άλλη, οι ήπιοι τόνοι που παρατηρήθηκαν στην πολυσυζητημένη συνέντευξη του Τούρκου Επιχειρηματία Σαμπεντίν Τουρκέρ σε Μέσα της Ξάνθης, φαίνεται ότι δεν καθοδηγούσαν και τις στρατηγικές κινήσεις των υποψήφιων αγοραστών της ΣΕΚΑΠ.  Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, παρότι δεν το ανακοινώνουν, έχουν αποστείλει εξώδικο στη ΣΕΚΕ, από το απόγευμα  της Τρίτης. Η κοινοπραξία SEBA/ΕΛΓΕΚΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά της ΣΕΚΕ, ουσιαστικά διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρίας ήρθε σε συμφωνία με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, χωρίς να συζητήσει με τους ίδιους.

Οι άνθρωποι της Τουρκικής εταιρίας εκφράζουν τις δικές τους αιτιάσεις για το γεγονός ότι δεν είχαν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν και ζητούν να μάθουν την τιμή ανά μετοχή που συμφωνήθηκε για να την συγκρίνουν με την δική τους προσφορά.

Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν, ότι ως εταιρία ιδιωτικού δικαίου η ΣΕΚΕ έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με επενδυτή της αρεσκείας της και ότι οι κινήσεις αυτές των Τούρκων Επιχειρηματιών, κυρίως, ενδεχομένως να ενέχουν κριτική για τη στάση του εκκαθαριστή μέχρι σήμερα. Πάντως η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον ομογενή επιχειρηματία να ελέγχει πλήρως την υπόθεση της εξαγοράς. Η  ενέργεια αυτή της Κοινοπραξίας SEBA/EΛΓΕΚΑ,  δεν φαίνεται να μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία πώλησης, όπως αυτή εξελίσσεται και όπου ουσιαστικά δεν μπορούν, πια, να παρέμβουν αποφασιστικά.

Στην Αθήνα ο Άρης Γιαννακίδης με τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ. Αποτρέπεται ττο «έμφραγμα» με την επιστροφή επιδοτήσεων

20 Μαρτίου 2013

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση της ανάκλησης των ενισχύσεων του ελληνικού δημοσίου προς επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ ενώ τους πολιτικούς αρχηγούς συνάντησαν στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης μαζί με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Πρόκειται για ενισχύσεις που είχαν δοθεί για την επιδότηση επιτοκίου και άλλες εγγυήσεις, που με δύο άρθρα ενός νέου νομοσχεδίου αίρονται και πρέπει να επιστραφούν.  Είναι επιδοτήσεις που δόθηκαν από το 1994 μέχρι το 2005 για τις οποίες κινήθηκε άμεσα ένας μηχανισμός αντίδρασης.

Από το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκαν στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της περιοχής,  προκειμένου να αποτρέψουν την αιφνιδιαστική ψήφιση του νομοσχεδίου που θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα σε περίπου 800 επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ από τις συνολικά 1,200, που πλήττονται σε όλη τη χώρα.

Κλειστά τα υποκαταστήματα των Κυπριακων τραπεζών στην Κομοτηνή

Κλειστά παρέμειναν σήμερα Τρίτη, καθώς και αύριο Τετάρτη τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα.

Όσοι προσπάθησαν να κάνουν συναλλαγές με την Τράπεζα Κύπρου και την CPB, καθώς υποκαταστήματα υπάρχουν στην Κομοτηνή, βρήκαν τις πόρτες … ερμητικά κλειστές. Παρόλα το κλείσιμο των τραπεζών, κανονικά γινότανε η τροφοδοσία με χαρτονομίσματα στα ΑΤΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, «τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών».

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=2QXSs-yvi_8&list=UU_E3ROtebnZXH708dOeBgDQ&index=2[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments