ΚΥΠΡΟΣ — 01 Αυγούστου 2013
  • Views210

Πως ο Κύπριος υπουργός Αμυνας σχολιάζει ημοσίευμα ότι η  Αμερικανική δεξαμενή Σκέψης (American Enterprise Institute) «βλέπει» πιθανή επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο, λόγω φυσικού αερίου

H Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί την εξωτερική και αμυντική της πολιτική στη βάση της διασφάλισης των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και των εθνικών συμφερόντων του τόπου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα ότι η  Αμερικανική δεξαμενή Σκέψης (American Enterprise Institute) «βλέπει» πιθανή επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο, λόγω φυσικού αερίου, και μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας την Αμερικανική Κυβέρνηση ότι θα πρέπει στην ουσία να ελέγξει τις κινήσεις των Τούρκων.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι πιθανές ευρύτερες συνεργασίες στην περιοχή πρέπει να έχουν ένα και μοναδικό στόχο και αυτός είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, η οποία λόγω των προκλήσεων και της έντασης που δημιουργεί η Τουρκία αλλά και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή “είναι σε μια τροχιά αποσταθεροποίησης”.

“Οι μέχρι στιγμής ενέργειες της Τουρκίας ασφαλώς κάθε άλλο παρά ενισχύουν αυτή την προσπάθεια για σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιοχή.

Συμπεριφέρεται η Τουρκία ως ταραξίας στην περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψει την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη.

Θέλει να τρομοκρατήσει όσους συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα στο ενεργειακό επίπεδο, προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αξιώσεις, αλλά δημιουργώντας και ένταση στην περιοχή”, είπε ο κ. Φωτίου.

Συνέχισε λέγοντας ότι με γνώμονα αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις αλλά και τις καθημερινές απειλές και προκλήσεις των Τούρκων,” κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται και καμιά υποχώρηση από τις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας, δεν θα γίνει αποδεχτή”.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments