ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 26 Ιανουαρίου 2013
  • Views178

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Y6ai_46CrBo[/tube]

Δυσμενή καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που δοκιμάζεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου.

Στον Έβρο, από το Σουφλί μέχρι και τον βόρειο Έβρο, χιονίζει, ενώ στα Κόμαρα, η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε τα όρια συναγερμού, καθώς το νερό έχει φτάσει στα 5,20 μέτρα. Ήδη, η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια ενημέρωσε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ότι αναμένονται ποσότητες νερού άνω των 300 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο, προς το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ, εξαιτίας υπερχείλισης του υδατοφράκτη, καθώς και του φράγματος Στουντέν Κλάντενετς, που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Άρδα, ενώ μεγάλη ροή νερών αναμένεται και στο φράγμα Κίρτζαλι. Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για το ενδεχόμενο να προκληθούν πλημμύρες από τη ρήξη αναχώματος.

Από το απόγευμα της Πέμπτης βρέχει καταρρακτωδώς στην Αλεξανδρούπολη. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα, υπόγεια και δρόμοι πλημμύρισαν, με τα κυριότερα προβλήματα να εμφανίζονται στην περιοχή της Άβαντος και στον δρόμο από τον ΕΟΤ προς την Νέα Χιλή.

Στην Ροδόπη χιονίζει από το πρωί και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, όπου το έχει στρώσει, ενώ η κυκλοφορία στα ορεινά γίνεται με αλυσίδες. Εξαιτίας της χιονόπτωσης αναβλήθηκε το ματς του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Super League.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ξάνθη, όπου από το 12ο χλμ και μέχρι την συνοριακό σταθμό του Άγιου Κωνσταντίνου, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με αλυσίδες. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα σημειώθηκαν και μικρές κατολισθήσεις χωρίς να δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών έχει ανέβει επικίνδυνα και η στάθμη της λίμνης Βιστωνίδας, με συνέπεια να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν μεγάλες παραλίμνιες εκτάσεις.

Στην Καβάλα, χιονίζει ήδη στον παλιό Δήμο Ορεινού, ενώ στην Δράμα, η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 3 τα ξημερώματα και αλυσίδες χρειάζονται από το Σιδηρόνερο μέχρι το Κάτω Νευροκόπι.

Σε όλες τις περιοχές βρίσκονται επί τόπου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και των δήμων, οι οποίες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τον Στρατό και την Αστυνομία, βρίσκονται στα σημεία που εντοπίζεται κίνδυνος λόγω των καιρικών φαινομένων.

Print Friendly

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Οκτώβριος 27, 2016
Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Οκτώβριος 26, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments