ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 04 Απριλίου 2013
  • Views177

Χάος επικράτησε για άλλη μια φορά στην Προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπου σήμερα κατέθετε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την «αυλαία» άνοιξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο και επιτέθηκε με αγοραίους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου αποκαλώντας τον χοντρό και γελοίο.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης παρά τις έντονες παρατηρήσεις από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, συνέχισε την αήθη επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι’ αυτό και απ’ το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ».

Τελικά ο πρόεδρος της Προανακριτικής αναγκάστηκε να αποβάλει από την αίθουσα τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος σε κατάσταση εκτός εαυτού πετούσε ποτήρια με νερό στο πάτωμα και χτυπούσε τα μικρόφωνα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε: «Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία».

Λίγο αργότερα, ο κ. Κασιδιάρης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, στην οποία τον κατηγορεί για συγκάλυψη του σκανδάλου της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς όπως υποστηρίζει, ο κ. Μαρκογιαννάκης του στέρησε το δικαίωμα διερεύνησης της υπόθεσης.

Μετά τον άγριο καβγά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ακολούθησε και συνέχεια, με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ολα ξεκίνησαν όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον κ. Βενιζέλο γιατί καθόταν σταυροπόδι, λέγοντάς του πως αυτό είναι ασέβεια προς την επιτροπή, για να λάβει την απάντηση «Ελεος πια» από τον κ. Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια εξανέστη καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου τον ρώταγε συνεχώς πόσους υπολογιστές έχει σπίτι του, επαναλαμβανόμενα. Της απάντησε «άπειρους», ωστόσο εκείνη επέμενε επαναλαμβάνοντας συνεχώς την ίδια ερώτηση «πόσους υπολογιστές έχετε σπίτι σας».

Ο κ. Βενιζέλος της απάντησε: «Με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζεται βασανισμός όταν κάποιος επαναφέρει πολλάκις την ίδια ερώτηση… η επανάληψη είναι βασανισμός. Είστε ένας πραγματικά θηλυκός Ιαβέρης».

Λίγο αργότερα προκλήθηκε εκ νέου ένταση στην προανακριτική με τον κ. Βενιζέλο να απευθύνεται στην κυρία Κωνσταντοπούλου λέγοντάς της: «Είσαι χυδαίο υποκείμενο, ντροπή του Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος των φοροφυγάδων».

Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων, η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συνεχιστεί στις έξι το απόγευμα.

Ωστόσο στην απογευματινή συνεδρίαση δεν θα συμμετάσχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς έχει άλλες υποχρεώσεις και για το λόγο αυτό ζήτησε να έλθει στην επιτροπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή το πρωί.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά της αυτό θα συνιστά την απόλυτη συγκάλυψη και θα έχουν πέσει οι μάσκες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments