ΚΟΣΜΟΣ — 17 Νοεμβρίου 2012
  • Views207

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενώ η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά το παλαιστινιακό αυτό έδαφος. Σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι τρείς άνδρες που σκοτώθηκαν μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγάτζι, ήταν μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του ένοπλου σκέλους της Χαμάς.

Στην Ιερουσαλήμ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι “οι αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τουλάχιστον 830 επιδρομές κατά τις Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης εναντίον των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, το απόγευμα της Τετάρτης. Τουλάχιστον 350 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα του Γάζας εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 200 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος”, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι είπε ότι 16 ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Γάζα νωρίς σήμερα το πρωί κατά του νότιου Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς. Πέντε αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα. Σύμφωνα με απολογισμό της ισραηλινής τηλεόρασης, σχεδόν 180 επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα η Μαλαισία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να ζητήσουν τη βοήθεια κι άλλων χωρών για τον τερματισμό της κλιμάκωσης της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο στην Κουάλα Λουμπούρ. Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ συζήτησε με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι για τρόπους επίλυσης της κρίσης στη Γάζα. “Οι δύο χώρες συμφώνησαν να ζητήσουν τη συνδρομή ισχυρών διεθνών μεσολαβητών που θα προσπαθήσουν να πείσουν το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Καλούν τη Χαμάς να απόσχει από κάθε ενέργεια που θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και ζητούν από τις δύο πλευρές να απόσχουν από πράξεις βίας και να διασφαλίσουν να μην χαθούν άλλες ζωές”.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments