ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 30 Μαρτίου 2013
  • Views182

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Βήμα fm υπογράμμισε πως «αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα «κόκκινα» δάνεια».

Πρόσθεσε δε ότι «σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τον κατηγορεί ότι θέτει ζήτημα μαζικών απολύσεων.

«Σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο, της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Και συνεχίζει: «Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα» καταληγει η ανακοίνωση της Κουμουνδουρου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments