• Views143

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Gx-FfB_0hAg[/tube]

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 33 από τους 34 προσαχθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Συνελήφθη και κρατείται, πάντως, ένας 54χρονος ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις.

Ο 54χρονος άνδρας συνελήφθη τη νύχτα, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής από δεκάδες κουκουλοφόρους στο εργοτάξιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού «Ελληνικός Χρυσός».

Ο συγκεκριμένος άνδρας, κάτοικος της περιοχής των Μεταλλείων, προσήχθη χθες το βράδυ μαζί με δύο ακόμη άτομα στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Μετά την εξέτασή τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη καθώς, όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών. Συνολικά έγιναν 33 προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι, αφού εξετάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με αφορμή τις προσαγωγές, χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και διαμαρτυρήθηκαν για τις «τυφλές», όπως υποστήριξαν, προσαγωγές υπόπτων.
Στο στόχαστρο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση μπαίνουν για πρώτη φορά όσοι εδώ και δεκαετίες διασπάθισαν δημόσιο χρήμα μέσω της έγκρισης παράνομων συντάξεων και επιδομάτων προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με ένα νομοσχέδιο 75 άρθρων, το οποίο θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας, θα επιβάλλονται βαρύτατες ποινές που θα επισύρουν μέχρι και οριστική αποπομπή από την εργασία ή και φυλάκιση.

Στο κεφάλαιο 2, που αφορά «την αυστηροποίηση της πειθαρχικής αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών κατά των ασφαλιστικών οργανισμών» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Υπάλληλος που προβαίνει σε παράνομη πράξη ή παράλειψη από την οποία δύναται να προκληθεί βλάβη στο ασφαλιστικό σύστημα και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον η πράξη του δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη».

Παράλληλα, όσον αφορά τις διοικητικές κυρώσεις, προβλέπει: «Υπάλληλος, που με οποιαδήποτε σχέση υπάγεται στο στενό υπάγεται στο προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα και με πράξη ή παράλειψη συνετέλεσε στην παράνομη χορήγηση επιδόματος, σύνταξης ή οποιασδήποτε άλλης οικονομικής παροχής με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα τιμωρείται με διοικητική ποινή προσωρινής παύσης ή προσωρινού αποκλεισμού από την παροχή υπηρεσιών του από 6 μέχρι 12 μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης ή το μέγεθος της απειλούμενης βλάβης. Σε περίπτωση κατ’ εξακολούθηση τέλεσης των αναφερόμενων στην παράγραφο 1 πράξεων, καθώς και σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της οριστικής παύσης, άλλως αποκλεισμού από την παροχή των υπηρεσιών τους ή καταγγελίας της σύμβασης τους με τον φορέα στον οποίο ανήκουν».
Στην «αγελάδα» των ακινήτων εναποθέτει πλέον τις τελευταίες της ελπίδες η κυβέρνηση για να καλύψει την προδιαγεγραμμένη υστέρηση των εσόδων, η οποία έγινε αντιληπτή από τον πρώτο μήνα του έτους, λόγω κυρίως της αδυναμίας των φορολογουμένων να αντεπεξέλθουν στην καταιγίδα φόρων και χαρατσιών που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Το σοκ που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μεγάλο αφού, με βάση τους κρυφούς σχεδιασμούς των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος δεν είναι, όπως διατείνεται το οικονομικό επιτελείο, 3,2 δισ. ευρώ, αλλά ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 4,4 δισ. ευρώ!
Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.
Κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.
Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.
Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού.
Το σύστημα υγείας θα ανακάμψει, καθώς η χρηματοδότηση των νοσοκομείων βελτιώνεται, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, προσθέτοντας ότι φθηναίνουν 7.500 κωδικοί φαρμάκων και ακριβαίνουν μόνο 150, γεγονός που θα βοηθήσει στη μεσοσταθμική εξοικονόμηση 110 εκατ. ευρώ το χρόνο για τον ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον Σκάϊ, είπε για τις εξαγωγές των φθηνότερων (συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Γερμανία) φαρμάκων, ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να δεχτεί τις ελλείψεις στην αγορά και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν παράλληλες εξαγωγές στα φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις.
Υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά μέχρι την Παρασκευή, η χώρα μας θα έχει αποκτήσει τη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων», δηλαδή τα φάρμακα που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments