ΥΓΕΙΑ — 04 Μαρτίου 2013
  • Views209

Οι άνθρωποι που ασκούνται λείπουν κατά 48% λιγότερο από τη δουλειά τους λόγω ασθένειας από τους λιγότερο δραστήριους συναδέλφους τους. Υπάρχουν όμως και τρία ακόμη πράγματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό:

Κατοικίδια 

Το σκυλάκι ή η γατούλα που έχεις σπίτι κρατάει μακριά το κρυολόγημα. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδιο έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υγιή, πιθανόν επειδή τα ζώα εκθέτουν τα παιδιά σε περισσότερα μικρόβια και αυξάνουν την αντίστασή τους σε αυτά, όπως αποκαλύπτεται σε νέα έρευνα.

Διαλογισμός 

Όσοι κάνουν τακτικά διαλογισμό λείπουν κατά 76% λιγότερο από τη δουλειά εξαιτίας κρυολογήματος, ίσως επειδή είναι λιγότερο αγχωμένοι και λιγότερο επιρρεπείς στη μόλυνση, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Παιδιά 

Είναι εργοστάσια μικροβίων! Όμως, σε νέα μελέτη διαπιστώθηκε ότι, συγκριτικά με τους άτεκνους ενηλίκους, οι γονείς έχουν 52% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν όταν εκτίθενται στον ιό του κρυολογήματος, μάλλον επειδή τα ψυχολογικά οφέλη που σχετίζονται με το να έχεις παιδιά ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Αν δεν έχεις παιδιά, μπορείς να απολαύσεις την κοινωνική σου ζωή – όσο πιο δραστήρια είναι τόσο πιο υγιής είσαι.

Print Friendly

Share

About Author

ΕΛΕΝΗ

(0) Readers Comments