• Views169

Κουβέλης : «Είχε συμφωνήσει ρητά ο Σαμαράς για το αντιρατσιστικό»

Την φημολογία περί ρήγματος στην συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, διέψευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο της ενδοκυβερνητικής διαμάχης, με αφορμή του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Υπήρξε μία μεγάλη διαφορά για την οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος», είπε,  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Είχε συμφωνήσει ρητά ο κ. Σαμαράς για το αντιρατσιστικό. Η στροφή της ΝΔ επιβλήθηκε από τακτικούς υπολογισμούς. Η ΝΔ θεώρησε πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εάν πήγαινε στη Βουλή θα δημιουργούσε πρόβλημα στη ΝΔ από τα δεξιά της», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης.

Κατέθεσαν στη Βουλή το αντιρατσιστικό ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού την πρόταση νόμου «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» προκειμένου αυτή να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.

 

Έρχονται αλλαγές στον υφιστάμενο αντιρατσιστικό νόμο

 

Με στόχο να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή, το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει χαμηλούς τόνους μετά την διαφοροποίηση των δύο κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι θα καταθέσουν πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φέρει με τροπολογία στη Βουλή αλλαγές στο ισχύον καθεστώς που αφορά την καταπολέμηση του ρατσισμού. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες να ετοιμάσουν τις προτάσεις προκειμένου να κατατεθούν. Συνομιλητές του πρωθυπουργού εκτιμούν πως την τροπολογία θα την υπερψηφίσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ.

Απολύσεις σε ΙΚΑ , ΟΑΕΔ και Δήμους

Στο στόχαστρο των απολύσεων μπαίνουν εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που εξετάζεται να αλλάξουν καθεστώς και να μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα, ακόμα και δώδεκα εθνικά αθλητικά κέντρα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η μεταβολή του νομικού καθεστώτος στα νομικά πρόσωπα υπό τη γενική κυβέρνηση, μέσω της μετατροπής τους από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, εφόσον τελικώς τα ερευνώμενα υλοποιηθούν, μπορεί να σημάνει ακόμα και αλλαγές στην εργασιακή σχέση των απασχολουμένων καθώς επί του παρόντος οι απασχολούμενοι σε ΝΠΙΔ μπορούν να απολυθούν άμεσα με την καταβολή αποζημίωσης.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Με τις κατηγορίες της παράβασης των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ και αδελφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια. Στις αποθήκες του σούπερ μάρκετ βρέθηκαν απορρυπαντικά και καλλυντικά «μαϊμού», καθώς και παράνομο εμφιαλωτήριο! Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στις αποθήκες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ανακάλυψαν  μηχανολογικό εξοπλισμό με τον οποίο γινόταν η εμφιάλωση των προϊόντων τα οποία πωλούσαν τα υποκαταστήματά της. Ακόμη, κατέσχεσαν  περισσότερες από 22.000 φιάλες καλλυντικών και 4.460 φιάλες απορρυπαντικών. Μόνο για τα απορρυπαντικά, τα διαφυγόντα κέρδη του ελληνικού δημοσίου υπολογίζονται σε 62.000 ευρώ! Οι αποθήκες ανήκουν σε έναν 45χρονο ο οποίος συνελήφθη, ενώ σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη των σούπερ μάρκετ που τις εκμεταλλευόταν σχηματίστηκε δικογραφία. Για την επιχείρηση παραγωγής και διακίνησης προϊόντων «μαϊμού» διενεργεί παράλληλη έρευνα και το ΣΔΟΕ που ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία των δυο εμπλεκόμενων.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments