ΚΑΒΑΛΑ — 07 Ιουνίου 2013
  • Views332

Έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος ποδηλάτων την Παρασκευή 7 Ιουνίου

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα EasyBike του Δήμου Καβάλας θα κάνουν την επίσημη εμφάνιση τους τις επόμενες ημέρες στους σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος από τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή στον σταθμό της πλατείας Ελευθερίας.

Στην Καβάλα έχουν εγκατασταθεί συνολικά τέσσερεις σταθμοί αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων του πιο διαδεδομένου συστήματος ποδηλάτων EasyBike, που θα φιλοξενήσουν 40 ποδήλατα ειδικής κατασκευής. Ωστόσο, στην πρώτη φάση λειτουργίας ο Δήμος θα διαθέσει τα πρώτα 20 ποδήλατα.

Κατά το διάστημα πιλοτικής λειτουργίας που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν σε εγγεγραμμένους χρήστες που συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία του συστήματος προκειμένου να υπάρξει ομαλή γνωριμία των χρηστών με το σύστημα. Στη συνέχεια το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν στην συνέχεια σε κάποιον από τους σταθμούς. Η χρήση του συστήματος θα γίνεται με ειδική ηλεκτρονική κάρτα που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τον Δήμο ή με πιστωτική κάρτα. Το σύστημα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα κοινόχρηστα ποδήλατα είναι μεγάλο και η έναρξη του συστήματος αναμένεται να προσελκύσει μεγάλη μερίδα πολιτών.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments