ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 31 Ιουλίου 2012
  • Views290

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=uLn3NdhCeQk[/tube]

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξέτασης των ατόμων που εμφανίζονται ως προσληπτέοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, την οποία εξέταση πραγματοποίησε το ΑΣΕΠ, προέκυψαν οι τελικοί πίνακες βάσει των οποίων θα προσληφθούν πλέον τα υπόλοιπα άτομα στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας. Οι πίνακες αυτοί ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί. Ωστόσο, το χάος που επικρατεί όσον αφορά το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας συνεχίζεται, καθώς 27 άνθρωποι που ήδη εργάζονταν θα πρέπει να απολυθούν για να δώσουν την θέση τους σε επιλαχόντες!

Όπως τόνισε και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Μιχάλης Σκορδάς, οι απολύσεις οφείλονται σε δικαιώσεις ενστάσεων ή έλλειψη ορισμένων τυπικών προσόντων από πλευράς όσων είχανε αρχικά προσληφθεί. Την άποψη αυτή (η οποία είχε ακουστεί και παλαιότερα, μάλιστα ο ίδιος ο κ. Σκορδάς αλλά και ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Καρβάλης Ηλίας Παπαδόπουλος είχανε δικαιολογηθεί και στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΑΝΑΛΥΤΗΣ μιλώντας για λάθη απειρίας -καθώς ο νομός Καβάλας ήταν ο πρώτος στον οποίο είχε εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας- και για υποψηφίους που προσκόμισαν αναληθή και ανακριβή δικαιολογητικά) υποστήριξε και η υπάλληλος της ΕΝΚΚΑ Ζωή Νικολαΐδου, η οποία επεσήμανε ότι οι άνεργοι που είχανε υποβάλει αίτηση δεν διέθεταν τα προσόντα που ζητούσε η σχετική προκήρυξη.

Πλέον, μετά και την οριστικοποίηση των πινάκων των προσληφθέντων στην ΕΝΚΚΑ αναμένονται και οι οριστικοί πίνακες για τις άλλες 2 οργανώσεις που έχουν δεχθεί ωφελημένους από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (την ΠΝΟΗ και τον ΟΦΘΑΚ), με βάση τους οποίους αναμένονται και άλλες απολύσεις. Μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, αναμένεται να παρουσιαστεί με την πληρωμή των απολυθέντων εργαζομένων, καθώς η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στις σχετικές διαδικασίες φαίνεται ότι οδηγούν στην εκταμίευση των πρώτων χρημάτων περίπου στα μισά του Αυγούστου. Αυτό, όμως, είναι το αισιόδοξο σενάριο – διότι, σε αντίθετη περίπτωση, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και πολλοί πιστεύουν ότι, ακόμα και μετά την παρέλευση του πεντάμηνου εργασίας τους, θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να πληρωθούν.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments