ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 24 Ιουνίου 2013
  • Views248

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το νέο κυβερνητικό σχήμα θα συζητήσουν στη σημερινή τους συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Με τις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.

Μιλώντας στο «Βήμα», ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντιπρόεδρος στη νέα κυβέρνηση να αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας, συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα του κ. Βενιζέλου, ο πρωθυπουργός απαντά: «Βεβαίως, σημαντικό ρόλο. Άλλωστε και στην έως σήμερα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε πιο διακριτικά από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση».

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του, μετά τη διαφωνία για την ΕΡΤ: «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω, όμως, ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ (…) Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς γι’ αυτό, αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε (…) Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments