ΔΡΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 10 Φεβρουαρίου 2013
  • Views193

Οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν να κλείσουν τους δρόμους μία ώρα κάθε μέρα μέχρι τη Δευτέρα ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος που συγκεντρώθηκαν προχθές στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Έτσι, σήμερα, Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας – Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων με τα αιτήματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης «Ζωοτεχνία».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση. Στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν τρία τρακτέρ και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, ενώ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, μετά τις 2 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους, «παρ’ ότι έχουν τα δίκια τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, και «να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στο «καλαπόδι» του μνημονίου και τα περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του υποβάλλεται σε θυσίες» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, συνδέοντας τη δυνατότητα για «διορθωτικές κινήσεις» στον πρωτογενή τομέα προς το τέλος του χρόνου, με τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.

«Να έρθουν να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο και τα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα, που θα μειώσουν κι άλλο το κόστος παραγωγής», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούσαν οι αγρότες στα μπλόκα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ την Κυριακή καλούνται να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments