ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 31 Μαρτίου 2013
  • Views377

Σύμφωνα με τους φακέλους που έχει αποστείλει ο ΕΦΕΤ στις εισαγγελίες στοιχειοθετείται ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν το αλογίσιο κρέας για τη δημιουργία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το κρέας αυτό προέρχονταν από άλογο. Την παρέμβαση των δύο εισαγγελέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά το σκάνδαλο με την εισαγωγή αλογίσιου κρέατος στη διατροφική αλυσίδα. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ και τα στοιχεία που έχει καταγράψει μέχρι τώρα, περισσότεροι από 75 τόνοι αλογίσιου κρέατος έχουν καταναλωθεί στην Ελλάδα χωρίς να το γνωρίζουν οι καταναλωτές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το σύνθημα «η Κύπρος δεν είναι μόνη της», πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Μαρτίου, μέλη της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή. «Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζουνε το περήφανο και αξιοπρεπές ΟΧΙ του κυπριακού λαού, που είναι ένα πρώτο μεγάλο και σπουδαίο μάθημα προς όλες τις χώρες της Ευρώπης», ανέφερε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Απόστολος Κουτάβας.

Με αποχώρηση από την Ελλάδα απειλούν οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού, με φόντο τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και το θολό επενδυτικό τοπίο, ενώ στην «κατάψυξη» μπήκε το μεταλλείο στις Σάπες Ροδόπης. Ο διευθύνων σύμβουλος της «Μεταλλευτικής Θράκης ΑΕ» Κώστας Σαλονίκης ανακοίνωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, την απόλυση 30 εργαζομένων στην εταιρεία. Όπως επεσήμανε ο ίδιος «παγώνουμε την επένδυση μέχρι να ξεκαθαρίσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα». «Κρατάμε προς το παρόν μόνο τα γραφεία διοίκησης στην Αθήνα», πρόσθεσε.
Τέλος ο κ. Σαλονίκης απέδωσε τις αντιδράσεις για την εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και τη Θράκη σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments