ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 22 Μαρτίου 2013
  • Views264

Η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, που ιδρύθηκε το 1999 ως ειδικού σκοπού και τύπου Ανώνυμη Εταιρεία, πριν 5 χρόνια μεταβίβασε όλες τις άδειες εκμετάλλευσης που διέθετε (ΕΨΙΛΟΝ, Βόρειος Πρίνος, Νότια Καβάλα και Πρίνος), στην Ανώνυμη Εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ που, όπως προκύπτει, ελέγχεται από off shore εταιρεία που εδρεύει στις Παρθένους Νήσους και είχε προηγουμένως διεισδύσει στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, αποκτώντας το 100% των προνομιούχων και το 67% των κοινών μετοχών της.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ με τη σύμβαση που κυρώθηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία θεωρεί ότι εκτόπισε την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, κι ότι έγινε ο μόνος ουσιαστικά ανάδοχος, ευρισκόμενη δε πλέον σε πόλεμο με τους εργαζόμενους, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι οι πιο πάνω εκχωρήσεις των αδειών εκμετάλλευσης παραμένουν –και μάλιστα νόμιμα- στα χέρια της. Οι εκχωρήσεις έγιναν με δύο συμβόλαια που καταρτίστηκαν στην Αθήνα, στα οποία περιλήφθηκαν ο ακριβής σκοπός, η διάρκεια, οι όροι και οι προϋποθέσεις διατήρησης της κάθε εκχώρησης, στοιχεία απολύτως κρίσιμα, αφού οι άδειες αυτές ήταν και παραμένουν από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις για τους εργαζόμενους στο χώρο, οι οποίοι ωστόσο δεν τα γνωρίζουν…

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στη μονάδα παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες περίπου και την ίδια ώρα καθυστερεί η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, γεγονότα που αναφέρθηκαν στην ίδια την βουλή.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  •      Τι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση για να πληρωθούν αμέσως οι εργαζόμενοι;
  •        Γιατί η κυβέρνηση ενέκρινε και διατηρεί τις εκχωρήσεις των αδειών εκμετάλλευσης στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ;

 

Και καλούνται να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής αντίγραφα:

  1.    Του πορίσματος του τυχόν ελέγχου που πραγματοποίησε το κλιμάκιο Καβάλας του ΣΕΠΕ στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και τους εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται για την μη καταβολή δεδουλευμένων..
  2.    Των με αριθμούς 654/20-3-2008 και 3621/24-6-2009 Πράξεων Εκχώρησης των συμβολαιογράφων Αθήνας Ζωής Κουρούμπαλη και Βασιλικής Μπάη.
  3.     Των πράξεων με τις οποίες το Υπουργείο ενέκρινε τις πιο πάνω εκχωρήσεις.

 

 

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

 

Ελένη Γερασιμίδου 

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments