ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 26 Μαρτίου 2013
  • Views580

Σε έναν απίστευτο αντικομμουνιστικό οχετό ψεμάτων, διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, λάσπης και χυδαιότητας το φασιστικό- ναζιστικό μόρφωμα που καπηλεύεται την έννοια του «πατριώτη» επιδόθηκε το περασμένο Σάββατο 23/3, σε εκδήλωση- κήρυγμα αντικομμουνισμού, με ομιλητή τον γνωστό φασίστα και υμνητή των Μεταξά, Χίτλερ, Μουσολίνι, Φράνκο, παιδικό φίλο του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλο, αξιωματικό καταδρομών ε.α

Όσο κι αν προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια η εν λόγω «οργάνωση» να πείσει ότι δεν ταυτίζεται με τους χρυσαυγίτες, ότι δεν είναι ακροδεξιοί κλπ, με την εκδήλωση αυτή βάζει και υπογραφή και σφραγίδα στο σκοπό και την αποστολή της: να ανακόψει τις όποιες θετικές διεργασίες γίνονται στη συνείδηση του λαού, να χτυπήσει το οργανωμένο ταξικό κίνημα υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των αφεντικών της, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Ο καβαλιώτικος λαός γρήγορα να βγάλει συμπεράσματα και με τη δράση και τη στάση του να τους απομονώσει, να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν. Οι υμνητές του Χίτλερ και του Μεταξά, δεν έχουν θέση στην Καβάλα του ηρωικού καπνεργατικού κινήματος, των σύγχρονων αγώνων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που παλεύουν  για το δικαίωμα τους στη ζωή, τη δουλειά, τη μόρφωση. Ιδιαίτερα η νέα γενιά δεν πρέπει να πέσει στα δίχτυα των αετονύχηδων. Έχουμε χρέος οι νέοι να μάθουν την ιστορική αλήθεια, να βγάλουν συμπεράσματα και να εμπνευστούν από τους μεγάλους ηρωικούς αγώνες του λαού και χθες και σήμερα.

Η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, ο ένδοξος αγώνας του ΔΣΕ απέναντι στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, ο αντιφασιστικός αγώνας του ελληνικού λαού στη δεκαετία του ’40 και στα κατοπινά χρόνια μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για το σήμερα και την ανάγκη να γιγαντωθεί ένα ρωμαλέο εργατικό- λαϊκό κίνημα που στο δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών θα σαρώσει και τα όποια ναζιστικά μορφώματα, τους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών, των Ράλληδων, των Χιτών και Ταγματασφαλιτών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments