ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 11 Απριλίου 2013
  • Views159

«Η συμφωνία της κυβέρνησης για αναστολή ή ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank αντανακλά τη διαπάλη και τον ανταγωνισμό εγχώριων και ξένων ομίλων, τη μετακίνηση κεφαλαίων για επενδύσεις σε άλλους τομείς στο εσωτερικό της ΕΕ και ενισχύει τον προβληματισμό τμημάτων της άρχουσας τάξης σχετικά με τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου και της Ελλάδας εντάσσονται στις γενικότερες συμφωνίες και κατευθύνσεις για ενιαία εποπτεία και έλεγχο του τραπεζικού συστήματος όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. Τις σχετικές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ είχαν χαιρετίσει τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι διαφορετικές επιλογές ανακεφαλαιοποίησης, οι διαφορές συμφερόντων μεταξύ των μεγαλομετόχων των τραπεζικών ομίλων συγκλίνουν σε νέες θυσίες της λαϊκής οικογένειας. Οδηγούν σε νέες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία στην πορεία ανακεφαλαιοποίησης, μετά από αυτές του κουρέματος του δημόσιου χρέους, τις οποίες σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.
Για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Της οργάνωσης της πάλης για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

11/4/2013

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments