ΚΑΒΑΛΑ — 24 Ιουλίου 2012
  • Views144

Με αφορμή τόσο τα όσα συνέβησαν στην Χαλυβουργική όσο και στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, το ΠΑΜΕ Καβάλας διοργανώνει σειρά κινητοποιήσεων εντός της εβδομάδας, όπως εξήγγειλε μέσα από 2 δελτία τύπου που εξέδωσε.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουλίου προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας. Για μια ακόμα φορά όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.
Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρόν στην συγκέντρωση την Τρίτη 24 Ιούλη 7.30μμ στην Κεντρική Πλατεία για συγκέντρωση καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς.

ΒΦΛ

Στην περίοδο που ζούμε, περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης αυξάνεται και εντείνεται. Τρανταχτό είναι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.
Στο ίδιο σκεπτικό βρίσκεται και η διοίκηση του εργοστασίου με την ενέργεια που έκανε για την καταγγελία της Σύμβασης.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!! Πλέον έφτασε η ώρα όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, «μόνιμοι», εργολαβικοί, συμβασιούχοι να σηκώσουμε το ανάστημά μας, τη σημαία του ταξικού αγώνα και να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των βασικών αναγκών μας, μισθούς και επιδόματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καμία απόλυση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!!!
→ Όλοι οι εργαζόμενοι, «μόνιμοι», εργολαβικοί, συμβασιούχοι, πρέπει να συμμετέχουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τετάρτη και να αποφασίσουμε:

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ.
να μην δεχτούμε να μπούμε στη λογική του τι θα χάσουμε, αυτό θα είναι αυτοκτονία, σα να κρεμάμε οι ίδιοι το σκοινί στο λαιμό μας.
Μπορεί η διοίκηση να έχει με το μέρος της τους νόμους, που ψηφίστηκαν από την Ε.Ε. και από την κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, εμείς όμως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ τον πλούτο που υπάρχει στην κοινωνία, από εμάς ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ .
Να έχουμε στο νου μας ότι τα συμφέροντα των βιομηχάνων ήταν και είναι αντίθετα με τα δικά μας συμφέροντα. Ότι το λίπασμα που παράγουμε πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, για να αναπτύσσεται η αγροτική παραγωγή, ενώ τώρα, είναι πεδίο για να βγάζουν κέρδη οι βιομήχανοι.
Περισσότερη δύναμη και μαχητικότητα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε μπορούν και πρέπει να δώσουν οι εργολαβικοί, που οι μισθοί τους είναι ήδη στα τάρταρα, μετά και από την τελευταία κατάπτυστη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφτηκε από την προδοτική πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της αντιλαϊκής, αντεργατικής και επικίνδυνης για τα συμφέροντα των εργαζομένων κυβέρνηση. Είναι το κομμάτι εκείνο των εργαζομένων που δέχεται πρώτο τα χτυπήματα, χωρίς να υπάρχει ένα αποκούμπι, μια «ομπρέλα» που να τους προστατεύει από τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα. Τώρα βρίσκονται με το ένα πόδι στην απόλυση, στην ανεργία, στην εξαθλίωση. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν πρέπει να πέσουν οι εργολαβικοί στην παγίδα της διάσπασης του αγώνα όλων των εργαζομένων, που προωθεί η διοίκηση των εργολαβικών, που προσπαθεί να τους χειραγωγήσει δημιουργώντας αντιπάθειες μεταξύ των εργαζομένων(ELFE-εργολαβικοί). Είναι η κατάλληλη ώρα να μπουν στο σωματείο οι εργολαβικοί, με ευθύνη του Δ.Σ. του Σωματείου, για να δυναμώσουμε, να γίνουμε πιο ισχυροί, γιατί χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Χρέος και ευθύνη του σωματείου και του Δ.Σ.:

Να μην δεχτεί καμία μείωση μισθών σε όλους μας, καμία απόλυση, να μπει άμεσα σε ταξική κινητοποίηση για να μην υπάρξει καμία απόλυση σε κανέναν εργαζόμενο του εργοστασίου.
Να υπερασπιστεί τα ώριμα δικαιώματα των εργαζομένων που είναι προς συνταξιοδότηση, π.χ. αποζημιώσεις, που είναι στο μάτι του κυκλώνα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Ακούστε τι είπε για το θέμα αυτό, στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΑΝΑΛΥΤΗΣ, το μέλος της διοίκησης του Σ.Ο.ΣΥ.Ε. Καβάλας Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/ixoi_analitis/23_07/ANALITIS_KARAMPATZAKIS_23_07.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments