ΚΟΣΜΟΣ — 01 Μαΐου 2013
  • Views1191

Το Grand Canal της Κίνας που συνδέει το Πεκίνο με το Χανγκζού κάποτε μετέφερε τους ακροβάτες της επαρχίας Γουκιάο στα μεγάλα λιμάνια της χώρας για να δώσουν τις παραστάσεις τους. Σήμερα το κανάλι έχει ξεραθεί, ωστόσο η παράδοση του τσίρκου επιβιώνει και η σκληρή εκπαίδευση των παιδιών συνεχίζεται.

Η επαρχία Γουκιάο έχει μεγάλη ιστορική παράδοση και οι ανακαλύψεις των αρχαιολόγων δείχνουν ότι ήδη από το 386 οι κάτοικοι της περιοχής επιδίδονταν σε ακροβατικά στις μεγάλες γιορτές της επαρχίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ιστορικούς τα ακροβατικά της επαρχίας Γουκιάο απέκτησαν μεγάλη φήμη την περίοδο της δυναστείας των Γιουαν (1271-1368) επηρεάζοντας ολόκληρη την ασιατική κουλτούρα.

Σήμερα οι κάτοικοι της επαρχίας Γουκιάο τηρούν αυστηρά την ακροβατική παράδοση βγάζοντας μερικούς από τους καλύτερους ακροβάτες, οι οποίοι εργάζονται σε τσίρκο σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν είναι τυχαίο που η επαρχία αυτή έχει ονομαστεί «σπίτι των Κινέζων ακροβατών»

Προκειμένου όμως το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό, η εκπαίδευση τους ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και 3 ετών και τα ακροβατικά που μπορούν να κάνουν τα μικρά παιδιά είναι πραγματικά αξιοζήλευτα ακόμα κι από επαγγελματίες του είδους. Ωστόσο η προπόνηση είναι επίπονη και πολύ σκληρή.

circ1 circ2 circ3 circ4 circ5 circ6

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments