ΚΟΣΜΟΣ — 17 Μαΐου 2013
  • Views233

Σε θάνατο καταδικάστηκε μία γυναίκα επιχειρηματίας στην Κίνα για εξαπάτηση επενδυτών και υπεξαίρεση συνολικού ποσού 80 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με με την οικονομική εφημερίδα Meiri Jingji Xinwen η 39χρονη Λιν Χαϊγιάν παραδέχθηκε την ενοχή της για την διασπάθιση χρημάτων που είχε δανειστεί κρυφά, συνολικού ύψους 640 εκατ. γιούαν (81 εκατ. ευρώ) από ιδιώτες επενδυτές.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοια ποινή σε επιχειρηματία, καθώς το 2009 άλλη μια γυναίκα επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί αρχικά σε θάνατο αλλά η ποινή της μετατράπηκε το 2012 σε ισόβια κάθειρξη με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Κίνας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το αφού άρχισε την κατάχρηση των κεφαλαίων, το 2007, η Λιν τοποθετούσε μεγάλα ποσά στο χρηματιστήριο και σε προθεσμιακές τοποθετήσεις όπου έχασε μεγάλο μέρος τους

Αντί, όμως, να παραδεχθεί τις τεράστιες ζημίες της, η ίδια ανακοίνωνε μεγάλα κέρδη στους επενδυτές, ώστε να συνεχίζουν να της δανείζουν χρήματα με τα οποία αναχρηματοδοτούσε τα προηγούμενα δάνεια που είχε λάβει και συνέχιζε να παίζει στο χρηματιστήριο.

Η απάτη αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2011, όταν έπειτα από μια νέα μεγάλη απώλεια κεφαλαίων, η Λιν αδυνατούσε να αποπληρώσει περισσότερα από 428 εκατ. γιούαν από το σύνολο του ποσού που είχε δανειστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της κινεζικής οικονομικής εφημερίδας.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments