ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 31 Μαΐου 2013
  • Views207

«Eπί της ουσίας, δηλαδή στην ανάγκη καταπολέμησης του ναζισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, στην καταδίκη κάθε βίαιου επεισοδίου με βάση τέτοια κριτήρια, δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Διαφωνία υπάρχει ως προς το απαιτούμενο εργαλείο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον Alpha fm, ανέφερε ότι «η ΝΔ θεωρεί ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προσθήκες, βελτιώσεις και με την επικαιροποίησή του, είναι επαρκέστατο. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετική άποψη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα έχουν την ευκαιρία, νηφάλια να δουν ποιο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο».

Εξήγησε ότι «δεν πρέπει να “θυματοποιηθεί”, να φανεί ότι θυματοποιείται η Χρυσή Αυγή». Πρέπει να υπάρξει by the book (σ.σ. όπως ορίζουν οι κανόνες). Βάσει του νόμου, συγκεκριμένες πράξεις κολάζονται. Έχουμε επαρκέστατο νομικό οπλοστάσιο και είναι θέμα εφαρμογής αυτών των διατάξεων. Με τη συμπλήρωση των αναφορών στο Ολοκαύτωμα, στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών, γιατί κι εκεί η οικογένειά μου έχει το δυστυχές προνόμιο να έχει πληρώσει φόρο αίματος. Κατάγομαι από τη Μικρά Ασία. Από την 11μελή οικογένεια του παππού μου επέζησαν μόνο δύο», ανέφερε.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments