ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Ιουλίου 2013
  • Views235

Ιδιαίτερα επιθετικό εμφανίστηκε το κλιμάκιο της τρόικας στις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφού αμφισβήτησαν ευθέως τις προθέσεις του για την κινητικότητα, ζήτησαν απολύσεις εδώ και τώρα, ξεκινώντας από τους τομείς της δικής του αρμοδιότητας.

Οι διάλογοι, σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” είναι αποκαλυπτικοί:

Ματίας Μορς: “Μας τα έχουν πει και άλλοι υπουργοί αυτά πριν από εσάς”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε την κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα”

Πολ Τόμσεν: “Αν είστε αποφασισμένοι όπως λέτε να εφαρμόσετε την κινητικότητα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το υπουργείο σας και να θέσετε πρώτους σε διαθεσιμότητα τους 50 υπαλλήλους που έχετε χαρακτηρίσει ως πλεονάζοντες στις υπηρεσίες που διοικείτε”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν να τάσσεται κατά του προγράμματος της διαθεσιμότητας.

Πολ Τόμσεν: “Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι με την κατάργηση της διευθύνσεων ή οργανικών διευθύνσεων θέσεων οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές θα πρέπει να απολύονται αμέσως. Γιατί λοιπόν χρειάζεται να τους θέσετε σε διαθεσιμότητα;”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θέλουμε να τους αξιολογήσουμε, γιατί υπάρχουν και προσοντούχοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες που πρόκειται να καταργηθούν”

Αντώνης Σαμαράς: “Μην συγκρίνετε τα πράγματα με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις. Ο νέος υπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές”

Πολ Τόμσεν: “Θα έπρεπε να μην δουλεύουν στο δημόσιο, όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Γιατί να θεωρήσουμε ότι θα απολυθούν αφού δεν θα έπρεπε καν να εργάζονται σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες”

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments