ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 07 Απριλίου 2013
  • Views191

– Διαφορετικό μισθό θα παίρνει ένας 17χρονος, ένας 23χρονος και ένας 25χρονος

– Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης ανά περιοχή ανάμεσα στα κριτήρια

– Το ποσό του κατώτατου μισθού θα εισηγείται κάθε Δεκέμβριο στη Βουλή ο υπ. ΟικονομικώνΝέο τρόπο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού από 2014 εξετάζει το υπ. Εργασίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, προβλέπεται βασικός μισθός “τριών ταχυτήτων” με γνώμονα την ηλικία. Ένας για εργαζόμενους ηλικίας έως 18 ετών, άλλος για ηλικίες έως 24 ετών, και άλλος για μεγαλύτερους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη για τις αλλαγές που υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κριτηρίων: ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης ανά περιοχή, το ποσοστό ανεργίας συνολικά αλλά και για επιμέρους κλάδους της οικονομίας, η έκταση της αδήλωτης εργασίας αλλά και η σχέση του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος με το όριο της ελάχιστης διαβίωσης.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο κατώτατος μισθός θα αποτελεί αντικείμενο εισήγησης του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή κάθε Δεκέμβριο, αφότου θα έχει προηγηθεί ένα 8μηνο προετοιμασίας με φορείς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments