ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 27 Φεβρουαρίου 2013
  • Views597

Υπάλληλοι με πτυχία – «μαϊμού», άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, ακόμη και καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα καταγράφονται περίπου 7.000 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο και βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Περιγράφονται εξωφρενικές περιπτώσεις υπαλλήλων που θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκονται εκτός Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής», κατά τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν μεταξύ άλλων εντοπιστεί:

Διευθύντρια σχολείου της Στερεάς Ελλάδας που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δεν γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες».

Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν ότι γραφεία όπου θα έπρεπε να εργάζονται υπάλληλοι ήταν άδεια, αλλά και κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως όσον αφορά εκπαιδευτικούς.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments