ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΟΔΟΠΗ — 10 Φεβρουαρίου 2013
  • Views262

Ερώτηση γύρω από την επιχειρούμενη κατάργηση της 4ης ΕΜΑΚ που έχει έδρα την Κομοτηνή και εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός.

Όπως αναφέρει, στο κείμενο της ερώτησης, η διακοπή της λειτουργίας για την 4η ΕΜΑΚ προτείνεται από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ ο βουλευτής της Ξάνθης αναφέρει τους λόγους που πρέπει να παραμείνει και οι οποίοι συνίστανται κυρίως στην ύπαρξη μεγάλων ΒΙΠΕ με εργοστάσια χημικών, στην ύπαρξη λιμανιών όπου διακινούνται χημικά, στις πολλές φυσικές καταστροφές που πλήττουν συχνά την περιοχή, στα δύσβατα όρη όπου καλείται να επέμβει η ΕΜΑΚ για πολλούς λόγους αλλά και συχνά περιστατικά αγνοουμένων.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η λειτουργία της δεν επιβαρύνεται με κόστος, αφού στεγάζεται δωρεάν στην Κομοτηνή, προσθέτοντας ότι αντί να καταργεί την υπηρεσία, η πολιτεία θα έπρεπε να την ενισχύει με επιπλέον προσωπικό, όταν η πιο κοντινή μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Στην ερώτησή του ο Αλέξανδρος Κοντός, ζητά τη θέση του Υπουργού Ν. Δένδια αν θα καταργήσει ή όχι την 4η ΕΜΑΚ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments