ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 04 Ιουνίου 2013
  • Views393

Με ερώτησή του στη Βουλή ζητά από τον κ.Ρουπακιώτη να καταργήσει τις άδειες για τους παιδεραστές κατά την έκτιση της ποινής τους και να δημοσιοποιεί στοιχεία και φωτογραφίες

Ο κ. Βορίδης τονίζει ότι ο γνωστός και ως “δράκος των Πετραλώνων” που κατηγορείται για 21 (προς το παρόν) επιθέσεις και βιασμούς ανηλίκων παιδιών στο χρονικό διάστημα από το 2008 ως σήμερα φέρεται να δήλωσε ότι δεν θυμάται τον ακριβή των θυμάτων του, λόγω του μεγάλου πλήθους των πράξεών του. “Το άτομο αυτό είχε καταδικαστεί προηγουμένως για τα ίδια αδικήματα σε ποινές φυλακίσεως 37 ετών, πλην όμως είχε αποφυλακιστεί μετά από την έκτιση μέρους της ποινης του” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ χαρακτηρίζει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αναποτελεσματικό ιδίως ως προς την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ερωτά τον κ. Ρουπακιώτη αν προτίθεται να τροποποιήσει τις σχετικές διατάξεις ώστε να καταστήσει τις επιβαλλόμενες σε δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων παιδιών ποινές σε μη μετατρέψιμες και μη συγχωνεύσιμες. Τέλος ο κ. Βορίδης ζητά υπό την μορφή ερωτήματος από τον κ. Ρουπακιώτη την κατάργηση του δικαίωματος λήψης άδειας κατά την έκτιση της ποινής τους για τους παιδεραστές αλλά και δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτωγραφιών τόσο των ιδίων των παιδεραστών όσο και και του τόπου διαμονής τους μετά την αποφυλάκισή τους με την παράλληλη γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών σε όλα τα σχολεία του τόπου διαμονής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ερώτηση του κ. Βορίδη τυγχάνει της πλήρους στήριξης της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι γαλάζιοι βουλευτές σπεύδουν για να συνυπογράψουν το κείμενο.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments