ΠΑΓΓΑΙΟ — 28 Απριλίου 2012
  • Views1058

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ίσο χρόνο, επέβαλε το δικαστήριο στον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Γιάννη Φιλόσογλου για μια υπόθεση που εξελίχθηκε τον καιρό που ήταν δήμαρχος Ελευθερούπολης. Σε βάρος του κ. Φιλόσογλου είχε κάτοικος της Ελευθερούπολης και δημοτικός υπάλληλος για ένα σκαλοπάτι που κατασκευάστηκε σε οικόπεδο διπλανό του μηνυτή. το δικαστήριο είχε, αρχικά, δικαιώσει τον μηνυτή, στον οποίο και επιδίκασε αποζημίωση 1.500 ευρώ. Ο δήμος δεν πλήρωσε ποτέ την αποζημίωση με αποτέλεσμα ο δημότης να προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη που γνωμάτευσε υπέρ του, και αύξησε το ποσό στις 4.000 ευρώ. Ούτε αυτό το ποσό πληρώθηκε από τον δήμο Ελευθερούπολης, με αποτέλεσμα να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του κ. Φιλόσογλου για παράβαση καθήκοντος η οποία δικάστηκε χθες με αποτέλεσμα την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην δημάρχου. Σε δηλώσεις του, πάντως, ο κ. Φιλόσογλου δηλώνει υπερήφανος για την απόφαση αυτή!!!

Θέμα υπήρξε, πάντως, με το ενδεχόμενο να εκπέσει ο Ιωάννης Φιλόσογλου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου εξαιτίας της εις βάρος του καταδικαστικής απόφασης. το θέμα αυτό επιχείρησε να ξεκαθαρίσει η νομική σύμβουλος του κ. Φιλόσογλου Κλεονίκη Γαβριηλίδου με την παρακάτω δήλωση που εξέδωσε το απόγευμα:

Oσον αφορά την ποινική καταδίκη του τέως δημάρχου Ελευθερούπολης κ. Ιωάννη Φιλόσογλου και την εκτενή αναφορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την «δήθεν» έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Παγγαίου σας αναφέρω τα κάτωθι:
Σύμφωνα με την περ. γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 236 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 παρ. 6 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α’ 85/11-04-2012) ο κ. Ιωάννης Φιλόσογλου σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του αφού όλες οι ενέργειες του στόχευαν στην προστασία του Δήμου και καμία οικονομική βλάβη δεν προκλήθηκε στο δήμο.
Οι αγνούντες την τροποποίηση του ανωτέρω νόμου, πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Ιωάννη Φιλόσογλου, οι οποίοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν και να χαρούν την «έκπτωση» του από το αξίωμά του μάλλον συνεχίζει να τους φοβίζει η παρουσία του παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments