• Views179

6 διόδια στην Εγνατία Οδό απο τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη των φορέων της Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη, για το θέμα της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στη Μουσθένη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καβάλας Μενέλαος Χατζηαποστολίδης, καθώς και ο Βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο κ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι θα γίνει ο σταθμός διοδίων στην Μουσθένη πλην όμως θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για τους ντόπιους και τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού, που θα διαφέρει σημαντικά για όσους χρησιμοποιούν το δίκτυο της Εγνατίας περιστασιακά.

Επίσης δήλωσε πως θα επανεξετάσει το θέμα της χωροθέτησης των διοδίων στην Μουσθένη ενώ για τα ηλεκτρονικά διόδια διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου περίπου μίας διετίας, καθώς σήμερα δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Τέλος ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι συνολικά θα λειτουργήσουν 6 σταθμοί διοδίων από τον Έβρο έως στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με τους δύο που υπάρχουν σήμερα σε λειτουργία.

Στον Ιβάν Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ

H εταιρεία Donskoy Tabak JSC του Ιβάν Σαββίδη, απέκτησε το 50,36% της ΣΕΚΑΠ, όπως ανακοίνωσε η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Η ρωσική εταιρεία ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας θα είναι η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) με το 34,18% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.

Η ΣΕΚΕ είχε πει «ναι» στη μεταβίβαση καθώς ο Ιβάν Σαββίδης είχε εγγυηθεί στο σύνολό τους τις θέσεις εργασίας της ΣΕΚΑΠ (περίπου 250 άτομα) και είχε συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα τρία χρόνια ελληνικά καπνά τα οποία θα εξάγονται στη Ρωσία στην Donskoy Tabak JSC.

 

Φωτιά σε αυτοκίνητο τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξάνθη. Καταστράφηκε το μισό

Ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Κομνηνών, FIAT PUNTO, επενδεδυμένο με διαφήμιση ινστιτούτου αδυνατίσματος, πήρε φωτιά από άγνωστη αιτία, ενώ ήταν σταθμευμένο σε πιλοτή οικοδομής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 4.10 και επενέβη άμεσα. Διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και κατασβέστηκε, έχοντας προλάβει να καταστρέψει τουλάχιστον το μισό αμάξι, έχοντας ξεκινήσει να καίει και το εσωτερικό του. Οι αιτίες της πυρκαγιάς είναι άγνωστες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργεί προανάκριση ενώ είναι πιθανό ότι θα απαιτηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Καταγγελίες για τρομοκράτηση νεαρών μουσουλμάνων μετά τον ξυλοδαρμό του 30χρονου στην Πλατεία

Σοβαρές είναι οι προεκτάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά την επίθεση σε 30χρονο μουσουλμάνο της Ξάνθης, το βράδυ της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τη συμπλοκή μεταξύ 35-40 μελών της Χ.Α. με 20-25 στελέχη από το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης, το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, έρχονται στο φως μαρτυρίες που κάνουν λόγο για τρομοκράτηση νεαρών μουσουλμάνων μαθητών που πήγαιναν στο φροντιστήριο, μετά το περιστατικό της πλατείας.

Το θύμα της επίθεσης των χρυσαυγιτών, ήταν ένας 30χρονος που κατάγεται από την ορεινή Πάχνη και κατοικεί στην Ξάνθη. Ο ίδιος ανέφερε στο ΧanthiPress.gr ότι την ώρα της συμπλοκής περνούσε από δίπλα, μιλώντας στο κινητό στα πομάκικα και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από περίπου 8 άτομα της Χ.Α. που φορούσαν κράνη και κρατούσαν στυλιάρια. Υπέστη πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Εκεί τον επισκέφθηκε το βράδυ ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, που έτυχε να παρακολουθήσει το περιστατικό ενώ  το πρωί τον είδαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου και Αντιπερφειάρχης Φώτης Καραλίδης, που δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας για το περιστατικό ρατσιστικής βίας. Tο μεσημέρι της Παρασκευής, τον επισκέφθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Καταγγελίες για τρομοκράτηση μουσουλμάνων στην πλατεία

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό, μαρτυρίες παιδιών της μειονότητας που πήγαιναν στο φροντιστήριο -και επιβεβαιώνονται από εκπαιδευτικούς- αναφέρουν ότι στελέχη της Χ.Α. κατευθύνθηκαν εκεί και τους ρωτούσαν πώς ονομάζονται, με αποτέλεσμα όλοι να τους να δίνουν χριστιανικά ονόματα, φοβούμενοι νέα επίθεση.  Μια εκπαιδευτικός μουσουλμάνα και κάποιες κοπέλες, κρύφτηκαν μέσα σε κατάστημα, προκειμένου να αποφύγουν να συναντηθούν με τη Χ.Α. στο δρόμο.

Μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί από το Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο αναφέρουν ότι την επόμενη μέρα κυριαρχεί φόβος στα παιδιά της μειονότητας, κυρίως τους εφήβους που μιλούν τουρκικά ή τις κοπέλες που φοράνε μαντήλα. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως οι χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν ήταν όλοι άνω των 35-40 ετών, ενώ ανάμεσά τους ήταν και μια ηλικιωμένη γυναίκα που χτυπούσε με στυλιάρι!

Όσον αφορά στην Αστυνομία, την ώρα της συμπλοκής, στο χώρο αναφέρεται πως υπήρχαν μόνο δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, που δεν επενέβησαν ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ξάνθη αλλά και από την Κομοτηνή.

Από την πλευρά των διωκτικών αρχών, η Εισαγγελία θα διερευνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την τελεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα ενώ είναι άγνωστο αν το θύμα της επίθεσης θα υποβάλλει μήνυση, καθώς αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους χρυσαυγίτες που του επιτέθηκαν.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=8GSLzA1E7Wg&list=UU_E3ROtebnZXH708dOeBgDQ&index=1[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments