ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 18 Ιουλίου 2012
  • Views246

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=BFOY1xzPnrE[/tube]

Δραματική είναι η κατάσταση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Καβάλας. Οι 48 πρώτοι προσληφθέντες από τον Απρίλιο παραμένουν απλήρωτοι δίχως να έχουν λάβει εδώ και τρεις μήνες που εργάζονται ούτε ένα ευρώ. Δεδομένου ότι πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους και πολύτεκνους οικογενειάρχες η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι πλέον απελπιστική αφού άλλοι τους κόψανε το ρεύμα, άλλοι τους κάνουν έξωση από τα σπίτια τους και άλλοι δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν μία συνεχή κοροιδία από τους φορείς του προγράμματος για το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους ενώ εξ αρχής τους είχαν υποσχεθεί ότι τα χρήματα υπάρχουν. Άλλωστε όπως αποδεικνύεται στο ρεπορτάζ αυτό προβλέπει ρητά στους όρους της και η σύμβαση που έχουν υπογράψει.

Οι καταγγελίες, ωστόσο, συνεχίστηκαν και στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΑΝΑΛΥΤΗΣ. Ακούστε τι είπε ένας άλλος εργαζόμενος του προγράμματος αυτού, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή.

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/ixoi_analitis/17_07/ANALITIS_KATAGGELIA_17_07.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χθες ο ΑΣΕΠ απέστειλε νέο σημείωμα (αυτή την φορά προς τον σύλλογο της Νέας Καρβάλης) στο οποίο αναγράφονται μια σειρά από παρατηρήσεις-διορθώσεις για τις προσλήψεις στην Κοινωφελή Εργασία. Το ενδεχόμενο απολύσεων, ωστόσο, επιβεβαίωσε και ο Κώστας Παπαδόπουλος, υπεύθυνος για την Κοινωφελή Εργασία από πλευράς ΠΕ Καβάλας. Ο κ. Παπαδόπουλος, συγκεκριμένα, μίλησε για άτομα που έχουν, μεν προσληφθεί στην κοινωφελή εργασία αλλά θα πρέπει να φύγουν από τις θέσεις στις οποίες απασχολούνται αυτή την στιγμή και να προσληφθούν σε κάποιες άλλες θέσεις.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments