ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 09 Ιουνίου 2013
  • Views215

Στην πληρωμή ενός ακόμη 20% προς τους κτηνοτρόφους, για το γάλα του Μαρτίου προέβη η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν και άλλα χρήματα προς τους παραγωγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κάφαλης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Η απόφαση ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί, αφού πρέπει να εγκριθεί και τυπικά από το Δ.Σ., που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος, που έχει διατελέσει σε παρόμοια θέση στην Barilla, στη Singular Logic, αλλά και στον κολοσσό Procter & Gamble. Να σημειωθεί, ότι χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου εκτελούσε προσωρινά ο Μάικλ Ο’ Νιλ, που παραμένει Πρόεδρος, ενώ δεν αλλάζουν οι άλλες θέσεις του Δ.Σ.

Εν τω μεταξύ στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Για το θέμα των κεφαλαίων κίνησης, προκαταβολών κλπ, είπε ότι η Τράπεζα, που είναι διάδοχος της Αγροτικής, έχει σχεδιάσει ένα νέο σύστημα, το οποίο θα έχει τη βάση του στη χρηματοδότηση απευθείας των παραγωγών με εγγύηση και συμψηφισμό των εισπράξεών τους από τις γαλακτοβιομηχανίες και τις άλλες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Για τη «ΔΩΔΩΝΗ» -πρόσθεσε- η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται ακόμη σε αναμονή, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η διευθέτηση του δανείου των 50 εκ. ευρώ που είχε λάβει η εταιρεία, πριν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, από την πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments