ΚΟΣΜΟΣ — 17 Ιουλίου 2013
  • Views236

Να απεμπλακεί το ΔΝΤ από την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και να αναλάβει μόνη της  η Ευρώπη αυτό το έργο, ζητά η επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ, καλώντας σε «κατάργηση της τρόικας».

 Οπως αναφέρει σε σε συνέντευξή της στην Stuttgarter Zeitung το σχήμα της τρόικας ήταν αναγκαίο στην αρχική κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Τώρα η ΕΕ έχει τα εργαλεία και την εμπειρία να διαχειριστεί το πρόβλημα. Το ΔΝΤ πρέπει να αποσυρθεί και για έναν ακόμη λόγο λέει η Ρέντιγκ:  «Είναι παράλογο να πληρώνεουν η Βραζιλία και η Ινδία για την Ελλάδα, η οποία έχει υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ».

Ως προς τα εργαλεία που έχει πλέον αποκτήσει η ΕΕ, αναφέρει το φρένο χρέους και τις συστάσεις που αφορούν συγκεκριμένα μεμονωμένες χώρες. «Αναλύουμε ένα μεγάλο εύρος κριτηρίων για να διαπιστώσουμε πότε υπάρχει κίνδυνος και πότε πρέπει να αναληφθεί δράση, πώς δομείται ο προϋπολογισμός μιας χώρας, πόσο χρέος αναλαμβάνεται», αναφέρει, σημειώνοντας πως στο πακέτο περιλαμβάνεται και η υπό κατάρτιση κοινή τραπεζική εποπτεία.

«Πρέπει να λύσουμε τα ευρωπαϊκά μας προβλήματα στην Ευρώπη, και όχι στα κρυφά αλλά με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο», τονίζει η Ρέντινγκ, εκφράζοντας την άποψη ότι  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να συζτητά, να εγκρίνει και να ελέγχει την εκτέλεσημεταρρυθμίσεων που θα τίθενται ως όροι για την εκταμίευση χρηματικής στήριξης σε κράτη.

Στην επισήμανση πως και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχει εμφανιστεί αρνητικός στη «μακροπρόθεσμη» απεμπλοκή του ΔΝΤ, η Ρέντινγκ απαντά πως συμφωνεί εάν το «μακροπρόθεσμη» σημαίνει σε ορίζοντα μηνών. «Εάν σημαίνει χρόνια, θα πρέπει να μπω σε αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», καταλήγει

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments