• Views212

Εγκαινιάστηκε το κατάστημα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης

Πόλος έλξης για πολύ κόσμο έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου, το κατάστημα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης που πραγματοποίησε τα εγκαίνια του.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων και εκτός από τους επισκέπτες, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και τα 29 μέλη του Συμφώνου, τα οποία είχαν ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ, με προϊόντα που παράγονται αποκλειστικά στη Ροδόπη και διακρίνονται για την ποιότητά τους. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κατάστημα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης, λειτουργεί στην Πλατεία Ειρήνης, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, και σε έναν χώρο μάλιστα όπου επιτρέπει σε επισκέπτες και καταναλωτές να δοκιμάζουν και να ενημερώνονται για τα προϊόντα, προτού κάνουν τις αγορές τους.

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, εθελοντικής μορφής και τοπικού χαρακτήρα, με μέλη παραγωγούς, επαγγελματίες και μεταποιητές της Ροδόπης.

Στηρίζεται σε αξίες που δοκιμάστηκαν, συνυφαίνονται με την πορεία της χώρας μας στο χρόνο και αξιοποιούν ως, ελάχιστον, παραδοχές όπως: Η γεωγραφία και η απορρέουσα από αυτήν ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα ενός τόπου είναι αυτές που καθορίζουν την πορεία του.

Ποιοι Δήμοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έχουν καταχωρήσει οικονομικά στοιχεία

Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους, από τους οποίους 6 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γιάνης Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».

Οι δήμοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που δεν έχουν καταχωρήσει στοιχεία είναι οι εξής:

1. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
2. ΔΡΑΜΑΣ
3. ΚΑΒΑΛΑΣ
4. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
5. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
6. ΤΟΠΕΙΡΟΥ

 

Κατάμεστο το αμφιθέατρο για το Στέλιο Κούλογλου. Η ιστορική γνώση ασπίδα στην άνοδο του νεοναζισμού !

Στην κατάμεστη, για άλλη μια φορά, αίθουσα του αμφιθέατρου ΠΡΟΚΑΤ, προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η νέα ταινία του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου για το νεοναζισμό στην Ελλάδα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσίασε την ταινία «Νεοναζί, το ολοκαύτωμα της μνήμης» στο κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα και στη συνέχεια συνομίλησε μαζί του. Ήταν μια διοργάνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ και της Κινηματογραφικής Λέσχης του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών «Γέφυρα»

Σ. Κούλογλου: Διδασκαλία της ιστορίας και γνώση του πραγματικού παρελθόντος

Τελικό συμπέρασμα που προκύπτει από την ταινία αλλά και από τις απόψεις που εξέφρασε ο γνωστός δημιουργός είναι ότι η διδασκαλία της ιστορίας και η γνώση της απομακρύνει τον κίνδυνο περαιτέρω ανόδου του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Τόσο στη συζήτηση, όσο και νωρίτερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Καναλιού 6 ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι η Χ.Α. σήμερα, παράλληλα με την υποστήριξη της οποίας τυγχάνει κάποια ΜΜΕ, αποτυπώνει εκλογικά το μικρό ποσοστό χουντικών ή άλλων εθνικιστών που πάντοτε υπήρχε στην Ελλάδα και δεν έκφραζόταν αναγκαστικά από ακροδεξιά κόμματα. Ανέφερε όμως ότι η περαιτέρω άνοδος που επιχειρείται να επιβληθεί αλλά και το γεγονός ότι κόμματα του δημοκρατικού τόξου εφαρμόζουν την ατζέντα της Χ.Α. στη χώρα αποτελούν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όπως η καινοφανής θεωρία των δύο άκρων.

Το κοινό έφυγε από την αίθουσα με τις σκληρές εικόνες των σφαγών και του ανθρώπινου πόνου που αποτυπώνεται ακόμη και σήμερα στους επιζώντες αλλά και προβληματισμένο για τον τρόπο που η σύγχρονη κοινωνία επιχειρείται να αγνοήσει την πραγματική ιστορία και να προβεί σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια γύρω από το νεοναζιστικό κόμμα. Μετά τις προβολές σε διάφορε μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ο Στέλιος Κούλογλου, προγραμματίζει την προβολή και τη διανομή του ντοκιμαντέρ στα σχολεία της χώρας, προκειμένου η ιστορική μνήμη να διασωθεί και να αναδείξει το πρόβλημα με το νεοναζισμό την Ελλάδα.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments