ΥΓΕΙΑ — 10 Απριλίου 2013
  • Views158

Mία πολύ επικίνδυνη ουσία που βρίσκεται σε πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως το χαρτί των αποδείξεων, εντόπισαν ερευνητές της Γαλλικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων του Περιβάλλοντος και της Εργασίας (Anses).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα στα Νέα οι επιστήμονες εντόπισαν τη χημική ουσία δισφαινόλη Α (BPA), η οποία είναι άκρως επικίνδυνη κυρίως για τις εγκύους. Φυσικά πιο εκτεθειμένες είναι οι γυναίκες που εργάζονται ως ταμίες και έρχονται καθημερινά σε επαφή με αποδείξεις ταμειακών μηχανών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Υπηρεσίας «ορισμένες περιπτώσεις έκθεσης γυναικών στην ουσία BPA παρουσιάζουν κίνδυνο για τον μαστικό αδένα του εμβρύου». Δηλαδή, όσα παιδιά εκτέθηκαν ενδομητριακά στη δισφαινόλη Α έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν στη μετέπειτα ζωή τους καρκίνο του μαστού, ενώ υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι για το έμβρυο, όπως προβλήματα συμπεριφοράς, κίνδυνος παχυσαρκίας και σταδιακές διαταραχές στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Η δισφαινόλη Α είναι χημική ουσία που μιμείται τη δράση των οιστρογόνων ορμονών και περιέχεται σε πλαστικά, κονσέρβες, σφραγίσματα δοντιών κλπ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments