ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 18 Απριλίου 2013
  • Views140

Σχεδόν έχει τερματίσει την προσπάθεια της να καλύψει το 10% της αύξησης κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών η διοίκηση της Eurobank. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον αρχικό ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, το μάνατζμεντ της τράπεζας κατεβάζει ταχύτητα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποδέχεται την προοπτική της προσωρινής κρατικοποίησης της.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι η Eurobank θα μπει υπό τη σκέπη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τουλάχιστον έως το τέλος του 2013. Η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο, εκ των πραγμάτων, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε εξαιρετικά αισιόδοξο. Στα όρια του …ουτοπικού, για τους γνωρίζοντες. Κι αυτό γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς τρίτος ενδιαφερόμενος – και εν προκειμένω ξένος – για οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα.

Όπερ σημαίνει ότι και να θέλει μια τράπεζα να πωληθεί, απλά, δεν μπορεί. Τα περί γερμανικού ενδιαφέροντος, που είδαν σχετικά πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, θεωρούνται απ΄ τους γνωρίζοντες, απλώς, αστεία. Η κατάσταση στη αγορά είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να «ονειροβατεί».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments