ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 12 Οκτωβρίου 2012
  • Views208

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=lekGrNjHbFc[/tube]

Σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου, με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και εκπροσώπους των Συλλόγων και των Ενώσεων Βενζινοπωλών από όλη την περιφέρεια.

Θέμα της σύσκεψης, η στάση που θα τηρήσουν από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς με το μέτρο της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, η ζήτηση δεν είναι μειωμένη απλά, αλλά δεν υπάρχει σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καμία παραγγελία, όπως τόνισε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Έβρου Νίκος Κεσουδάκης.

Οι βενζινοπώλες όπως ανακοίνωσαν, δε θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας και υποστήριξαν ότι «η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί τιμωρία για εκατομμύρια πολίτες στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου, στη δραματική μείωση της κατανάλωσης και περαιτέρω σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος των Βενζινοπωλών βορείου Έβρου Βάσω Καλαϊτζή, προσήλθε στη σύσκεψη, έχοντας ήδη αποφασίσει να μην προμηθευτούν οι βενζινοπώλες της περιοχής πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα διατύπωσε τις ενστάσεις της για την τοποθέτηση του βορείου Έβρου, στην Β’ ζώνη για το επίδομα θέρμανσης.

Εμπλοκή στη διανομή πετρελαίου

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=1fFgGvBja8k[/tube]

“Ναυάγιο” στη συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους βενζινοπώλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν διαφωνίες, σχετικά με το σύστημα “Ήφαιστος”, αλλά και την εξίσωση του φόρου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εμπλοκή και τη Δευτέρα, οι καταναλωτές, δεν θα βρουν πετρέλαιο θέρμανσης στα πρατήρια.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης.

Αίτημα του κλάδου είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις παραβάσεις του συστήματος “Ήφαιστος”.

Πλέον, λύση θα αναζητηθεί σε συνάντηση των βενιζνοπωλών, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Στο 1,35 – 1,40 ευρώ η τιμή

Εξάλλου, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενόψει της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον αυξημένο φόρο.

Με τη τροπολογία καθιερώνεται ένας ενιαίος ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, στα 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα.

Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του φόρου, δηλαδή η καταβολή επιδόματος θέρμανσης, για όσους το δικαιούνται, με βάση εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια.

Η επιστροφή θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, θα διατεθεί προς 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο, έναντι περίπου ενός ευρώ που ήταν πέρυσι.

Πηγές: inpost.gr, news247,gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments