ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Δεκεμβρίου 2012
  • Views243

Πλέον, δεν αντέχω πολιτικούς στην τηλεόραση. Δεν είναι τυχαίο που μόνο Μουτσινάδες και Ελένες πουλάνε. Χαζομάρα να ’ναι, light να ’ναι, ξανθιές να χασκογελάνε και να «δουλεύουν» τα κοροΐδα «δες τι σου έχω; στείλε sms τρία ευρώ και θα κάνεις αυτήν την τσάντα δική σου» κι επειδή το έχουν καταλάβει όλα τα κανάλια, γέμισε-καθόλου αβάσταχτη- ελαφρότητα η ιδιωτική τηλεόραση. Ωστόσο, άμα  σε προκαλεί  ο λόγος κάποιου πρωταγωνιστή της σημερινής μας κατάστασης, σπαταλάς χρόνο και κάθεσαι να τον ακούσεις. Για να δικαιωθείς, άλλη μια φορά, ότι ο τύπος είναι εκτός πραγματικότητας, είναι επιστήμονας ψεύτης, είναι επ’ αμοιβή εντολέας μεγάλου αφεντικού.
Ακριβώς αυτό συνέβη στην εκπομπή του Σκάι «Φάκελοι» όπου είχε καλεσμένο ο  Αλέξης Παπαχελάς τον Γιάννη Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών, που τολμά να μιλά  ακόμη για οικονομική ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον. Ύστερα, διάβασα όλα όσα ήθελα να πω στη στήλη του Χρίστου Μουλίνου της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και σας τα μεταφέρω, επειδή είναι μια ανακούφιση όταν συναντάς κι άλλους να σκέφτονται σαν εσένα, σαν εμένα, σαν όλα τα θύματα.
«Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο, ο Στουρνάρας, για την κοινωνία, επειδή διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό της χώρας, αποφασίζει για περικοπές δαπανών, μειώσεις μισθών-συντάξεων και αύξηση βαρών στη μεσαία τάξη, που πια δεν έχει τι άλλο να δώσει.
Είναι, ο Στουρνάρας, εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο, γιατί θεωρεί εκ προοιμίου ότι η κυβέρνηση Βερολίνου μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει για τις ζωές των άλλων που απειλούνται από ανέχεια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, 3.400.000 νεόπτωχοι ανάμεσά τους. Αναγνωρίζει στη Μέρκελ το ρόλο της επικυριάρχου σε μια πατρίδα που δεν της ανήκει (και  που οι παππούδες της καταλήστεψαν τις ζωές των ανθρώπων της και το χρυσό της) και στον Σόιμπλε τη δυνατότητα να τον κατσαδιάζει δια τηλεφώνου, επειδή δεν του άρεσε κάτι στη Βουλή των Ελλήνων. Το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος live. Ακόμη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο για την κοινωνία, γιατί εκστομίζει τερατώδη ιδεολογήματα περί ανάπτυξης και ανάκαμψης για να καλύψει την αλήθεια και να κερδίσει χρόνο υπέρ «συμμάχων» που ορέγονται τον εθνικό πλούτο της χώρας. Μόλις προχτές η  Deutsche bank ανακοίνωσε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, νοτίως της Κρήτης, αγγίζουν τα 427 δισ. ευρώ. Είναι, ο Στουρνάρας, εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο, γιατί επιμένει ότι με την υπερφορολόγηση  και βίαιη λιτότητα που θα οδηγήσουν στην απόλυτη ύφεση, θα ανατρέψει αυτή η «κουκίδα» του παγκόσμιου χάρτη, αυτό που διδάσκουν τα πανεπιστήμια του κόσμου: «Χωρίς αύξηση της κατανάλωσης κανένα οικονομικό μοντέλο δεν αναπτύσσεται». Τέλος, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο γιατί μιλά για διεφθαρμένο σύστημα, αυτός που επί επτά χρόνια υπηρέτησε πιστά από πολλές θέσεις το αμαρτωλό καθεστώς Σημίτη και δηλώνει  ότι «η ιστορία λειτουργεί ορθολογικά», αγνοώντας την επικαιρότητα του παρελθόντος και τα πρωτοσέλιδα του χθες, που είναι γεμάτα από καταστροφές, ανατροπές, απρόοπτα και επιστροφές».
Μετά από όλα αυτά, να του ευχηθούμε του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα «καλά Χριστούγεννα», επειδή τα δικά μας θα είναι μακράν, χειρότερα.

Παύλος Λεμοντζής

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments