ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 28 Ιουλίου 2012
  • Views115

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν, η τελετή έναρξης που διοργάνωσαν οι Άγγλοι θα ξεχαστεί. Πρέπει να ξεχαστεί άμεσα! Όχι μόνο δεν εντυπωσίασε αλλά άφησε ένα μεγάλο ερωτηματικό να αιωρείται μπροστά από δισεκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες. Μπορούσαν χειρότερα;

Εμείς πάντως αρχίσαμε να το χαιρόμαστε από τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης κρατώντας την γαλανόλευκη έγινε ο πρώτος αθλητής που παρήλασε από την ελληνική αποστολή. Πίσω του όλοι οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Λονδίνο.

Πίσω στην τελετή έναρξης η οποία έμοιαζε με διαγωνισμό κακογουστιάς ανάμεσα στα κομμάτια ιστορίας που προσπάθησαν να δέσουν ανεπιτυχώς οι Άγγλοι. Η βιομηχανική επανάσταση συνάντησε την Μαίρη Πόπινς και ο Mr Bean τον Ντέβιντ Μπέκαμ την ώρα που η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε …extreme sports πηδώντας από ελικόπτερο μαζί με τον Τζέιμς Μποντ!

Η μουσική αναδρομή θα μπορούσε να το σώσει, αλλά αλήθεια πόση σχέση θα μπορούσαν να έχουν τα status updates του facebook και τα social media με την παντοκρατορία των Beatles και των Rollng Stones στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα; Οι Άγγλοι προσπάθησαν να το δέσουν και απέτυχαν αισθητικά και σε αυτό το κομμάτι (μουσική) που υποτίθεται ότι ήταν το δυνατό τους χαρτί. Δεν έφταναν όλα αυτά υπήρχε και ο τηλεσκηνοθέτης, ο οποίος – με πολύ επιείκεια – δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να αναδείξει το προϊόν.

Aπορία προκάλεσε ο λόγος του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ που είπε ότι οι Αγώνες γύρισαν σπίτι τους. Από πότε το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το Λονδίνο; Στη συνέχεια η βασίλισσα Ελισάβετ κύρηξε την έναρξη των Αγώνων. Επίσης που ακούστηκε ο Ολυμπιακός Ύμνος χωρίς στίχους στην ελληνική γλώσσα…;

Μετά απ’ όλα αυτά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αφού διέσχισε τον Τάμεση με ταχύπλοο, παρέδωσε τη φλόγα στον Σερ Στηβ Ρεντγκρέιβ (5 φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας) κι ο μύθος του αθλητισμού έκανε την πανηγυρική είσοδό του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Παρέδωσε τη δάδα σε 7 νεαρούς αθλητές για να συμβολίσει τη διαδοχή στον αθλητισμό και τη ζωή. Σε μια γωνιά του Σταδίου όλοι οι εν ζωή (260) Βρετανοί Ολυμπιονίκες. Η Ολυμπιακή καμπάνα ήχησε κι από 7 Ολυμπιακές δάδες ένας πύρηνος κύκλος φώτισε περιμετρικά το Στάδιο. Το Ολυμπιακό Φως συγκεντρώθηκε στο μέσον με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά περιέργως δεν έφτασε στο βωμό.  Πυροτεχνήματα. Ο Πωλ Μακ Κάρτνι έκλεινε την τελετή έναρξης.

Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν. Γιατί τελικά σημασία δεν έχουν οι σκηνοθέτες κι οι τελετές, αλλά οι αθλητές και οι αγώνες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτεροι από το κάκιστο θέαμα που παρουσίασαν οι «καλλιτεχνικοί» δημιουργοί.

Αθλητές και πολίτες του κόσμου ελάτε να απολαύσουμε μαζί την κορυφαία αθλητική, κοινωική, πολιτιστική συνάντηση του πλανήτη.

Πηγή:pamesports.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments