ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 23 Μαρτίου 2012
  • Views222

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=3IDzhEqD9uI[/tube]

Τα περιστατικά ατόμων που λάμβαναν επίδομα αναπηρίας παρά το ότι δεν δικαιούνταν να το λάβουν έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με τις αποκαλύψεις να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Τα στοιχεία για τους ανάπηρους-μαϊμούδες έχουν προκύψει από την απογραφή των επιδοματούχων με αναπηρία, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά στα οποία κάτοικοι Καβάλας ελάμβαναν επίδομα τυφλότητας την στιγμή που δεν το δικαιούντο.

Στην εκπομπή “ΑΝΑΛΥΤΗΣ” με τον Βασίλειο Ιωάννου, ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε όταν, ως Νομάρχης Καβάλας, παρατήρησε ότι αυξανόταν συνεχώς όσοι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στην Καβάλα. Μετά από αυτή την παρατήρηση, ζητήθηκε από όλους όσους έπαιρναν αυτό το επίδομα να επανεξεταστούν από το νοσοκομείο της Δράμας (και όχι της Καβάλας). Μετά από αυτή την επανεξέταση αποδείχτηκε ότι 400 από αυτούς δεν έπρεπε να παίρνουν αυτό το επίδομα. κάτι που οδήγησε σε εξοικονόμηση 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο, χρηματικού ποσού που θα έπρεπε να δίνει η Νομαρχία.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες ν. Καβάλας, με δελτίο τύπου, επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, καθώς θεωρεί ότι τα άτομα με αναπηρία έχουνε μπει πλέον στο στόχαστρο. Χαρακτηριστικά αναφέρει, σε ένα σημείο:

Όλοι εμείς τα άτομα με αναπηρία, αυτήν την ύστατη στιγμή, ζητούμε από το πολιτικό σύστημα για μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σταματώντας την αδιάκριτη στοχοποίηση και αμφισβήτηση όλων των ατόμων με αναπηρία. Αν για αυτούς ο πόλεμος της διαφθοράς στον χώρο της αναπηρίας κηρύχτηκε για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους και όχι για την προστασία των πραγματικών ατόμων με αναπηρία και ολόκληρης της κοινωνίας, εμείς δηλώνουμε ότι στον πόλεμο αυτό ΔΕΝ θα γίνουμε η παράπλευρη απώλεια!

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments