ΞΑΝΘΗ — 08 Οκτωβρίου 2012
  • Views223

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RJYX6jsEkQs[/tube]

Με νέα κοινή ανακοίνωσή τους ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ της Ξάνθης ανακοινώνουν ότι διακόπτουν και πάλι τα μαθητικά δρομολόγια.

Οι μεταφορείς προχωρούν στη διακοπή, όπως είχαν προαναγγείλει, αφού μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής δεν καταβλήθηκαν χρήματα από τα οφειλόμενα της Πολιτείας, ενώ μετά από διαδοχικές επαφές που έγιναν μέσω του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη, δεν βρέθηκε ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας για να λάβουν ενημέρωση.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση, που κοινοποιείται στις αρχές:

Όπως αναφέραμε και στο κοινό δελτίο τύπου της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. και του Συνεταιρισμού Ταξί EUROTAXI Ξάνθης της 01 Οκτωβρίου 2012 ξεκινήσαμε την μεταφορά των μαθητών μετά απο τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη ότι θα μας καταβληθεί μέρος απο τα οφειλόμενα χρήματα για την σχολική περίοδο 2011-2012 με πρώτη κατανομή χρημάτων στις 02/10/2012.

Δυστυχώς ενώ απο την πλευρά μας ξεκινήσαμε την δρομολόγηση μαθητικών όλη αυτήν την εβδομάδα (01/10/2012 – 05/10/2012) και μεταφέραμε τους μαθητές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και δίχως να έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση, η υπόσχεση που πήραμε απο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν τηρήθηκε με συνέπεια απο την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 δεν θα πραγματοποιήσουμε μαθητικά δρομολόγια.

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη Φώτη, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εκ μέρους του για επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη, αυτό δεν κατέστη  δυνατό.

Ως εκ τούτου η μεταφορά των μαθητών απο την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012, δεν θα πραγματοποιηθεί απο πλευράς του Συνεταιρισμού Ταξί Eurotaxi Ξάνθης, ενώ για την Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. θα γίνει με τα καθορισμένα τακτικά δρομολόγια της και με την είσπραξη του αναλόγου αντιτίμου, κατά πενήντα (50%) τις εκατό μειωμένου, με την επίδειξη απο τον μαθητή του ειδικού μαθητικού δελτίου σύμφωνα με τον νόμο.

 Σαν Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε. και Συνεταιρισμός Ταξί Eurotaxi Ξάνθης δεν θέλουμε να προκαλούμε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές αλλά δυστυχώς χωρίς την πληρωμή των δεδουλευμένων μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την μεταφορά των μαθητών.

Ερώτηση Αλέξανδρου Κοντού για τις μετακινήσεις

Ερώτηση για για το νέο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, ζητώντας να πληροφορηθεί πότε θα γίνουν οι πληρωμές των δεδουλευμένων για να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθητικά δρομολόγια, μεταξύ άλλων ενεργειών.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η σχετική κατάσταση της μετακίνησης των μαθητών στο Νομό Ξάνθης από τα ΚΤΕΛ και ΤΑΧΙ, δεδομένου ότι υπήρξαν σχετικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού εν τούτοις αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με διακοπή η μεταφορά των μαθητών.

Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:    

« Την 1 Οκτωβρίου 2012 ξεκινήσαμε την μεταφορά των μαθητών μετά από τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείο Εσωτερικών κ. Ανδρεάδη ότι θα μας καταβληθούν μέρος από τα οφειλόμενα χρήματα για την σχολική περίοδο 2011-2012 με πρώτη κατανομή χρημάτων στις 2-10-2012. Δυστυχώς από την πλευρά μας ξεκινήσαμε την δρομολόγηση μαθητών όλη αυτή την εβδομάδα (1-10-2012 έως 5-10-2012) και μεταφέραμε τους μαθητές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και δίχως να έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση, υπόσχεση που πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν τηρήθηκε με συνέπεια από την Δευτέρα 8-10-2012 δεν θα πραγματοποιήσουμε μαθητικά δρομολόγια».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Πότε θα γίνει η κατανομή και πληρωμή των δεδουλευμένων της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε και του Συνεταιρισμού ΤΑΧΙ «EUROTAXI» Ξάνθης;
2.Πότε θα εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι για την παράταση των συμβάσεων των μαθητικών δρομολογίων από τις Περιφέρειες;
3.Πότε θα εκδοθεί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος για τον συμψηφισμό της μείωσης της δαπάνης με τις μειώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί την τελευταία περίοδο κατά 17% ;

Πηγή: Xanthipress.gr

Print Friendly

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments