• Views174

Με μια ανακοίνωση που έχει ιστορικό χαρακτήρα, η ΑΤΕ ΒΑΝΚ ανακοίνωσε ότι η εταιρία DONSKOY TABAK JSC ανακηρύσσεται προτιμητέος υποψήφιος για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την απόκτηση του 50,36% των μετοχών που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η εξαγορά της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας από τον ομογενή επιχειρηματία μαζί με το ποσοστό που κατέχει η ΣΕΚΕ στη ΣΕΚΑΠ. Η ανακοίνωση αναφέρει: Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) ανακοινώνει, στο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, την ανακήρυξη της εταιρίας DONSKOY TABAK JSC ως Προτιμητέου Υποψήφιου και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς στα εμπορικά καταστήματα από τη Μεγάλη Τετάρτη την Τρίτη του Πάσχα συμφώνησε το υπουργείο Ανάπτυξης .Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα. Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, στην 7η συνεδρίασή του στις 27-03-2013, σχετικά με τις δυσανάλογα υψηλές αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εμπορικές στο Δήμο Δράμας, τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, στα νοικοκυριά και στην αγορά ακινήτων καθώς και την επιτακτική ανάγκη μείωσής τους: Θεωρεί:
o ότι οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Δράμας είναι υπερβολικά υψηλές και εξωπραγματικές.
Αποφασίζει την κατάθεση προς την κυβέρνηση και σε κάθε αρμόδια Αρχή των ακόλουθων προτάσεων:
• Άμεση γενική μείωση των τιμών ζώνης κατά 40%.
• Οριζόντια μείωση του υπέρ της μονάδας συντελεστή εμπορικότητας κατά 50% και πληρέστερη αξιολόγηση του, σε μεταγενέστερο στάδιο και κατά περίπτωση, από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών.

Συναντήσεις με φορείς της Ροδόπης στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ελλάδα, είχε ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Το πρωί της Παρασκευής συναντήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, όπου συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος σχετικά με την υγεία, την εκπαίδευση και την λειτουργία διασυνοριακού σταθμού στο Διδυμότειχο.«Τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, τις βλέπουμε με πολύ ενδιαφέρον και ανοιχτό μυαλό», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και ανέλυσε σειρά θεμάτων που τέθηκαν στην συζήτηση από τον Τούρκο Υπουργό. Ο κ. Δαμιανίδης ευχαρίστησε τον υπουργό για την επίσκεψη στην περιοχή και σημείωσε πως ευελπιστεί στην άμεση υλοποίηση των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς βουλευτής Σ. Λυκούδης συνοδευμένος από το μέλος της Κεντρικής επιτροπής Γεράσιμο Γεωργάτο και την Κατερίνα Επιτροπάκη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Κάνοντας αναφορά στην μέχρι τώρα πορεία της συγκυβέρνησης ανέφερε ότι αυτή η προσπάθεια που έγινε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, ήταν προσπάθεια Εθνικού χαρακτήρα. Κατάφερε η Ελλάδα σημείωσε να σταθεί στην Ευρωζώνη και γίνονται προσπάθειες αναχρηματοδότησης της και σιγά σιγά να αρχίζει η προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Μπροστά σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από την τρικομματική κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν υπάρχει μία άλλη εναλλακτική πολιτική πρόταση η οποία θα μπορούσε να σταθεί. Ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι με αυτή την πορεία υπάρχει ελπίδα ότι θα φανεί φώς στο τούνελ. Ανέφερε ότι η Χώρα μας είναι αλληλέγγυα με το μεγάλο πρόβλημα της Κύπρου και ότι θα σταθεί αρωγός.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=ZQ4KEpSTg94[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments