ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 05 Ιουνίου 2012
  • Views308

18.074 εποχικοί υπάλληλοι, ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι και προσωπικό σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας προσλαμβάνονται σχεδόν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο δημόσιο εντός του καλοκαιριού, καθώς το κράτος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας (από την στιγμή που μια από τις βασικότερες πηγές απασχόλησης στο δημόσιο, οι συμβασιούχοι, έχει πλέον στερέψει).

Αναλυτικά αναμένεται η προκήρυξη για 10.903 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στην πυρασφάλεια των Δήμων, σε παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα (με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας).

Επιπλέον, 1.943 άτομα θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι φύλακες και συντηρητές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και εφορίες αρχαιοτήτων (680 άτομα σε μουσεία, 1263 σε ανασκαφές ως εργάτες και αρχαιολόγοι).

Προ ολίγων ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την πρόσληψη 1.500 εποχικών δασοπυροσβεστών (με διάρκεια σύμβασης τους 5 μήνες)

Οι προσλήψεις στα πλαίσια του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας δεν σταματούν (παρά τον σάλο που είχε ξεσπάσει με την αναβολή του προγράμματος λόγω φόβου για προεκλογικές, φωτογραφικές προσλήψεις), καθώς αυτή την περίοδο τρέχουν 36 προκηρύξεις για 5.781 θέσεις.

Άλλα 420 άτομα θα προσληφθούν στην Αστυνομία με ειδικότητα μεταφραστή, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, ενώ η ΔΕΗ ετοιμάζεται να προσλάβει 313 άτομα στη διεύθυνση ορυχείων και παραγωγής.

Τέλος προβλέπεται η πρόσληψη 5.000 ναυαγοσωστών, αλλά και 500 υδρονομέων σε αγροτικούς δήμους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments