ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 02 Ιουλίου 2013
  • Views118

Καθησυχαστικός δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για τη μαύρη τρύπα εσόδων που έχει δημιουργηθεί από το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ μετά την οπισθοχώρηση της Gazprom.

Ο ίδιος τόνισε ότι «Μόνο κατόπιν συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης».

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ζητώντας από τον κ. Στουρνάρα να ενημερώσει «αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας εις βάρος του ελληνικού λαού μετά το ναυάγιο στη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ».

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του, «η μη επιτυχής ολοκλήρωση της αξιοποίησης ενός από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ δεν ακυρώνει το σύνολο του εκτελούμενου προγράμματος αποκρατικοποίησης ούτε τη σημασία του για την ελληνική οικονομία».

Αναφορικά με τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης που προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «αυτός ενεργοποιείται, όπως προβλέπεται, μόνο κατόπιν συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments