ΔΡΑΜΑ — 18 Μαρτίου 2013
  • Views187

Καθαρά Δευτέρα στον Κορύλοβο Δράμας
Ο Δήμος Δράμας συνεχίζοντας την παράδοση του εθίμου της Καθαράς Δευτέρας και σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, Μαυροβάτου «το Καρς» και Πανηπειρωτικής Ένωσης Δράμας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το 1ο Σύνταγμα Πυροβολικού, την Δνση Α/βμιας Εκπαίδευσης τομέα πολιτιστικών θεμάτων, και το Κέντρο Νεότητας του Δήμου μας διοργανώνει και φέτος λαογραφικές εκδηλώσεις στην περιοχή του Κορυλόβου.
Οι μικροί μας φίλοι, και όχι μόνο, θα χορέψουν τον παραδοσιακό Αποκριάτικο χορό «το Γαϊτανάκι». Το Γαϊτανάκι είναι κυκλικός χορός που έχουν φέρει μαζί τους οι πρόσφυγες του Πόντου και της Μ. Ασίας και συμβολίζει τον κύκλο της ζωής. Συγχρόνως στα υπαίθρια εργαστήρια θα φτιάξουν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα.
Παράλληλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα θα μας διασκεδάσουν όλους με χορούς και τραγούδια του τόπου μας.
Καλούμε όλους τους Δραμινούς και Δραμινές στον λόφο του Κορυλόβου την Καθαρά Δευτέρα στις 10.30 το πρωί να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα και όλοι μαζί μια παρέα, μια αγκαλιά να πετάξουμε τους χαρταετούς μας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς.
Στην συνέχεια στις 14.00 όλοι μαζί να ξεφαντώσουμε στο καρναβάλι της Χωριστής.

Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στην λίμνη των Λευκογείων του δήμου Κ. Νευροκοπίου
Από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, όλοι όσοι βρεθούν στην πανέμορφη Λίμνη των Λευκογείων, θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το κλείσιμο του τριωδίου και τον ερχομό της άνοιξης, στα πλαίσια της γιορτής που διοργανώνει ο Δήμος Νευροκοπίου. Χορός, ξεφάντωμα, πέταγμα χαρταετού, βόλτες στην πανέμορφη περιοχή της λίμνης και φυσικά τα απαραίτητα σαρακοστιανά εδέσματα μαζί με την πεντανόστιμη πατάτα Νευροκοπίου, όλα προσφορά των διοργανωτών και μαγειρεμένα επιτόπου από γυναίκες της περιοχής, υπόσχονται τα πιο χαρούμενα και ευχάριστα Κούλουμα σε όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Κούλουμα στο Δήμο Παρανέστιου
Ο δήμος Παρανεστίου μας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα μετά τις 9 το πρωί στις εκδηλώσεις του στις τοπικές κοινότητες Αδριανής, Πλατανίας ,Νικηφόρου, Παρανεστίου, και στην ετήσια εκδήλωση «Κούλουμα» 2013. Στις εκδηλώσεις θα προσφερθούν εδέσματα ( λαγάνα, φασολάδα, χαλβάς, ελίες) Ώστε να γιορταστεί και φέτος η έναρξή της Σαρακοστής.

Πηγή: dramini.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments