• Views822

«Ούτε σε εκλογές δεν μπορεί να πάει ο κ. Σαμαράς, αν δεν πάρει την άδεια της κ. Μέρκελ», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα.

Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και σημείωσε πως “με αυτή την απόφαση ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις”.

“Ο πρωθυπουργός παρανομεί για δέκατη μέρα και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης παίζουν τους κουμπάρους, υπονομεύουν τον ελληνικό λαό”, τόνισε και τους κατηγόρησε ότι στις συναντήσεις συζητούν πως θα γαντζωθούν ακόμα πιο σφιχτά στις καρέκλες της εξουσίας, πως θα μοιράσουν υπουργικές θέσεις, πως θα γίνουν αντιπρόεδροι της κυβέρνησης οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

“Τους χαρίζουμε τις υπουργικές θέσεις, την τελευταία λέξη θα την πει ο ελληνικός λαός. Έχει τελειώσει ο πολιτικός τους χρόνος και είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αντέξουν για πολύ”, είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τον κ. Κουβέλη είπε ότι δεν τολμά να βάλει διαχωριστική γραμμή, ούτε στο ζήτημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ που είναι, όπως είπε, θέμα δημοκρατίας. Τάχθηκε κατά των απολύσεων στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι “είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στην ΥΕΝΕΔ”.

“Ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο. Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο, όταν το μαύρο έπεσε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Οι μάσκες έπεσαν”, τόνισε.

“Το μαύρο, που εκπροσωπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, έπεσε σαν πέπλο στις ψυχές όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου, που γνωρίζουν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, το σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης, δεν σίγησε ούτε όταν εισέβαλαν οι ναζί στη χώρα, ούτε όταν οι ακροδεξιοί συνταγματάρχες την έβαλαν στο γύψο”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε τώρα, που η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αποφάσισε και επίσημα να καταστήσει σαφές και στους πλέον καλόπιστους απέναντί της πως, προκειμένου να εφαρμόσει την καταστροφική πολιτική της, είναι διατεθειμένη να θυσιάσει τη δημοκρατία. Δυστυχώς, δεν το ανακαλύπτουμε τώρα. Το καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, πως μνημόνιο και δημοκρατία είναι έννοιες ασύμβατες”.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι “κατάργησε” το Κοινοβούλιο και “η χώρα κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα σύγχρονα Βασιλικά Διατάγματα, και πολυνομοσχέδια ψηφισμένα σε ένα άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος”.

Χαρακτήρισε “θίασο της συμφοράς” την τρικομματική κυβέρνηση και υπογράμμισε:

“Κανείς πια δεν αντέχει, κανείς και καμία δεν ανέχεται αυτόν τον θίασο της συμφοράς. Παρακολουθήσαμε ξανά και ξανά την ίδια παράσταση των τριών πολιτικών αρχηγών. Που όλο διαφωνούν και όλο συμβιβάζονται. Γιατί παρά τις διαφορές τους, αυτό που τους ενώνει είναι ο πόθος τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και φυσικά ο φόβος τους ότι όποτε κι αν αποφασίσουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά. Ο πρωθυπουργός αγνοεί το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επιμένει στο μαύρο στο δημόσιο σήμα της ΕΡΤ. Οι συνεταίροι του συνεχίζουν να αποδέχονται την ταπείνωση που τους έχει επιβάλλει ο πρωθυπουργός. Χθες δεν τόλμησαν ούτε καν να ψελλίσουν τη λέξη ΕΡΤ. Κανείς τους δεν είπε κουβέντα για τους 2700 εργαζόμενους. Τέτοια αυτό -ταπείνωση και αυτό-γελοιοποίηση”.

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρόσθεσε: “Ως εδώ με αυτήν την κυβέρνηση. Ως εδώ με τη διαπλοκή. Ως εδώ με τις μονταζιέρες. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον της χώρας, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημοκρατία. Και ο λαός, που θα έχει τον τελευταίο λόγο, έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν θα ανεχτεί άλλο αυτήν την κοροϊδία, αυτόν τον εμπαιγμό. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης ό,τι και να γίνει, ότι και αν σκαρφιστούν πολιτικάντικα, έχουν πια ταυτιστεί όχι με το μαύρο σήμα της ΕΡΤ, αλλά με το χαμένο σήμα της δημοκρατίας”.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για κατάργηση του Μνημονίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments