ΚΟΣΜΟΣ — 11 Μαΐου 2013
  • Views173

Τουλάχιστον δώδεκα εργάτες ορυχείου σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου σε ορυχείο στην επαρχία Γκοζχού της νοτιοδυτικής Κίνας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. «Το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ (Παρασκευή) στις 20:30. Τριάντα άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δώδεκα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν»,ανέφερε τηλεφωνικά στο γαλλικό πρακτορείο ένας υπάλληλος από την πόλη Ανσχούν.

Τα κινεζικά ορυχεία θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, λόγω της πλημμελούς ασφάλειας και της διαφθοράς, καθώς είναι σαφές ότι δίνεται προτεραιότητα στις απαιτήσεις της μεγάλης παραγωγής. Το 2012, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, στα τοπικά ανθρακωρυχεία σκοτώθηκαν 1.384 άτομα, ποσοστό πάντως μειωμένο σε σχέση με το 2011 όπου σκοτώθηκαν 1.973.
Τα περισσότερα ατυχήματα αφορούν μικρά ορυχεία, συχνά ανεπαρκώς αεριζόμενα και με ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας.
Ωστόσο, ανεξάρτητες οργανώσεις εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κινεζικά ορυχεία είναι πολύ μεγαλύτερος, διότι πολλά ατυχήματα αποσιωπούνται για να αποφευχθεί το κλείσιμο των ορυχείων.
Το επίσημο Πεκίνο υποσχέθηκε το Φεβρουάριο να σταματήσει την παροχή αδειών για τη λειτουργία μικρών ορυχείων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στους στόχους του όγκου παραγωγής.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments